Otišla na pauzu, rodila, vratila se na posao, a bebu ostavila

Dijete je u polju na visokim temperaturama bilo dva dana. Preživjelo je. Majka je priznala da nije htjela ostati trudna te da je trudnoću skrivala širokom odjećom.

olanta Czarnecka (30) iz Poljske optužena je za pokušaj ubojstva. Ako je proglase krivom, može dobiti pet godina zatvora.

Žena je bila na poslu, otišla je na stanku i rodila. Bebu je ostavila u polju te se vratila na posao kao da ništa nije bilo. Dijete je u polju na visokim temperaturama bilo dva dana. Preživjelo je. Majka je priznala da nije htjela ostati trudna te da je trudnoću skrivala širokom odjećom. Kada se vratila na posao, njezin šef je primijetio da joj je odjeća krvava. Ona mu je rekla da je dobro. On ju je odvezao u bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je rodila. Majka je tvrdila da je beba pala u zahod. Policija je pretražila zahod no dijete nije našla. Tijekom ispitivanja je ipak priznala da je rodila u polju. Liječnica je na sudu posvjedočila da je beba, kad su je našli bila kritično.

– Djevojčicu je ostavila samu i golu. Težila je manje od kilograma, djelomično jer je dehidrirala. Pravo je čudo da je preživjela tako dugo pod tim uvjetima. To je jednostavno čudo – rekla je liječnica, piše u četvrtak Daily Mail.

24sata.hr