Portal 072info

Otišla na raspust kao djevojčica, u školu se vraća kao dječak!

Djevojčica Savvy Klee (11) iz Australije novu školsku godinu započet će kao dječak, pošto će joj ljekari obaviti promjenu spola. Njoj je već u trećoj godini otkriveno da je zapravo dječak u tijelu djevojčice.

Njena majka prvo je smatrala da joj je dijete nevjerovatno tvrdoglavo jer je odbijalo da nosi haljinice i igralo se samo igračkama za dječake. Onda je shvatila da to nije samo prolazna faza u odrastanju djeteta. Stanje se pogoršalo kada je Savvy dobila brata i stalno zapitkivala “zašto se Priston rodio kao dječak?”, “zašto mene Bog mrzi?” i “hoću i ja da budem dječak”.

Međutim, psiholozi su ustanovili da Savvy ima poremećaj rodnog identiteta i da bi trebalo da promijeni spol.

– To je bio veliki udarac za mene kada sam shvatila da ću izgubiti kćerku. Onda sam se susrela sa ljudima koji su zaista izgubili djecu koja su umrla i shvatila sam koliko sam sebična – rekla je majka ovog djeteta.

dddddddddddd

Savvy će od sljedeće godine početi da prima hormonsku terapiju, a potom će i zvanično promijeniti ime. Potom će se sa raspusta u školu vratiti kao dječak.

Majka vjeruje da to neće biti veliki šok za ostalu djecu, jer se Savvy već sada oblači i ponaša kao dječak, a vrlo je vole u školi i đaci i djeca. Nastavnici su, međutim, zabrinuti, piše australski “Daily Mail”.

 

Podijelite članak