In this photo illustration, a Facebook logo on a computer screen is seen through a magnifying glass held by a woman in Bern May 19, 2012. Picture taken May 19, 2012. REUTERS/Thomas Hodel (SWITZERLAND - Tags: SOCIETY SCIENCE TECHNOLOGY) - RTR32CIH
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Internet / Zabava

Facebook je svojom najnovijom opcijom “Stories” omogućio korisnicima da saznaju tko prati svaki njihov korak na ovoj društvenoj mreži.

Naime, opcija “Stories”, koja je prije nekoliko dana stigla i na Facebook aplikaciju, omogućava korisnicima da vide tko je sve od njihovih prijatelja pogledao što su tu objavili, piše “Independent”.

Spomenuta opcija preuzeta je od Snapchata. Kompanija Facebook ju je prvobitno integrirala na Instagram, Messenger i WhatsApp, a tek onda u glavnu aplikaciju.

Na svim spomenutim platformama ona funkcionira isto. Korisnici objavljuju fotografije i snimke koje njihovi prijatelji mogu pogledati, a koji će nestati nakon 24 sata. Također, u svakom trenutku je moguće vidjeti broj prijatelja koji je pogledao vaš “story”, kao i njihova imena.

Sve to ne bi bilo čudno, da Facebook nije istaknuo da nikada neće omogućiti korisnicima da saznaju tko je pogledao njihov profil, a opcija “Story” je sada savršen alat za praćenje ljudi, podsjeća 6yka.com.

N1