Otkrio Dačić: Erdogan u Srbiju donosi milionske investicijske ugovore

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, koji dolazi u dvodnevnu posjetu Srbiji 7. oktobra, sa sobom donosi milionske investicione ugovore, izjavio je ministar vanjskih poslova Ivica Dačić. “Pored dobrog političkog dijaloga, Erdoganov dolazak će osnažiti i ekonomsku saradnju dvije zemlje, jer će se ugovoriti veliki infrastrukturni projekti i otvaranje novih fabrika, rekao je Dačić.

Riječ je o velikim infrastrukturnim projektima, investicijama u oblasti saobraćaja, ali i novim fabrikama koje će osiguratii nova radna mjesta. Dačić kaže da je Erdogan posebno zadovoljan odnosima s Srbijom.

“Erdogan govori da je naša saradnja izvanredna. Kad dođe u posjetu, bit će organizovan sastanak Visokog savjeta za saradnju Srbije i Turske, a zatim će se precizirati sve u vezi s početkom radova na auto-putu za Sarajevo. Očekujem otvaranje nekih fabrika, a sve to će biti milionske investicije”, rekao je Dačić, prenosi Blic.rs.

Tri člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić, Milorad Dodik i Šefik Džaferović, na sjednici od 20. septembra donijeli su odluku da će 8. oktobra, ići u Beograd gdje će biti održana trilaterala Srbije, BiH i Turske. Susretu u glavnom gradu Srbije će prisustvovati i Erdogan.

ČITAJ JOŠ:  Crni scenarij za 2022: Rat supersila, glad, rast cijena vodi svijet u recesiju

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING