Otkriva se sve više informacija o povezanosti Gejtsa i pedofila Epsteina

333 3

Razvod Bila Gejtsa (Bill Gates), četvrtog najbogatijeg čovjeka na svijetu, osnivača i bivšeg direktora Majkrosofta (Microsoft) i suosnivača filantropskog udruženja iznenadio je mnoge. No, u međuvremenu su procurile informacije prema kojima je tom razvodu kumovalo Gejtsovo prijateljstvo s pokojnim milijarderom-pedofilom Džefrijem Epsteinom (Jeffrey Epstein).

Melinda Gejts je navodno upozoravala supruga da se kloni  Epsteina nakon što se par sastao sa zloglasnim milijarderom i pedofilom 2013. godine u Njujorku (New York), kad je pokojni Epstein već bio osuđen i odslužio (djelomičnu) zatvorsku kaznu za podvođenje maloljetnice.

Iako je Gejts objavio da se razvodi početkom ovog mjeseca, The Wall Street Journal izvještava da je Melinda  konsultirala advokate za razvod još u oktobru 2019. godine, nakon nakon 25 godina braka i nedugo nakon što je njegovo druženje s Epsteinom dospjelo u medije.

Toksičan brak

Melindu navodno već godinama proganja povezanost njenog supruga s osuđenim financijerom pedofilom koji je počinio samoubijstvo nakon što je zatvoren 2019. godine, potvrdili su prijatelji para, koji također navodi da se Gates u svojim susretima s Epsteinom žalio zloglasnom seksualnom predatoru na svoje probleme u braku.

Epstein mu je, navodno, savjetovao da okonča svoj “toksični brak”, kako je sam Gejts opisao svoj brak na druženjima u Epsteinovoj vili vrijednoj 77 milijuna dolara. Još je zanimljivije – i problematičnije za Gejtsa- da je on Epsteinu navodno savjetovao da pokuša rehabilitirati svoj imidž nakon što je ovaj odslužio 13 od dosuđenih 18 mjeseci zatvora zbog iskorištavanja maloljetnice za seks. Izvor koji je bio prisutan na tim druženjima tvrdi da su njih dvojica razgovarali o potencijalnoj Epsteinovoj saradnji.

PR predstavnik Gejtsa rekao je pak za ovaj portal da je njihova “karakterizacija njegovog susreta s Epsteinom i drugima oko filantropije netačna, kao i podaci o tome tko je sudjelovao u njemu, a da je tvrdnja da su njih dvojica razgovarali o Gejtsovom braku na takav način lažna.

Prvi susret

Gates i Epstein prvi put se susreli 2011. godine, a od tada su imali čitav niz susreta, kako je pisao New York Times još 2019. i sada opet piše list Newsweek.

New York Times također je pisao da je Gejts poslao e-mail o Epsteinu kolegama 2011. godine, rekavši: “Njegov životni stil je vrlo različit i nekako intrigantan, iako kod mene ne bi funkcionirao.”

Također je rekao da je ovom prilikom ostao do kasno u noć, napisavši u e-mailu: “Navratile su vrlo atraktivna Šveđanka i njezina kći, a ja sam na kraju tamo ostao do prilično kasno.”

Gajts shvata da je njegovo udovoljavanje Epsteinovim idejama povezanima s filantropijom dalo Epsteinu nezasluženu platformu koja se kosila s Gejtsovim ličnim vrijednostima.

Prekretnica

Gejts je posjetio Epsteina mnogo puta od 2011. do 2014., piše New York Times. “Na desetke puta”, piše Daily Beast. Epstein je navodno pokušavao zainteresirati Gatesa i menadžere JP Morgana za partnerstvo u pokretanju nove dobrotvorne zaklade.

Melinda Gates je bila bijesna zbog povezanosti njenog supruga s osuđenim pedofilom koji je, po svemu sudeći, u tom trenutku i dalje vrbovao, podvodio i na razne načine prisiljavao maloljetne djevojke i djevojčice (najmlađe su, prema podacima iz istrage, imale samo 14 godina) na seks.

Upravo to je bila prekretnica u braku Gejtsovih, prema ovim izvorima, jer je Melinda nakon susreta rekla prijateljima koliko joj je bilo neugodno biti u Epsteinovom društvu te da ne želi imati ništa s njim.

Gejts je iste godine, prema izvještajima, letio s Epsteinom njegovim privatnim avionom Boeing 727. Taj je avion dobio zloglasni nadimak “Lolita Express” koji je stekao reputaciju zahvaljujući tvrdnjama žrtava da je njegov interijer ciljano dizajniran za orgije tijekom leta, s posebnom luksuznom spavaćom sobom za tu namjenu.

Jedna neimenovana Epsteinova žrtva optužila je i bivšeg predsjednika Donalda Trampa (Trump) tokom predsjedničke kampanje 2016. da ju je silovao kad je imala samo 13 godina. Tramp i njegov predizborni štab su insistirali na tome da je optužba lažna, a tužba koju je podnijela kasnije je povučena zbog, kako tvrdi odvjetnik ove žene, prijetnji smrću kojima je bila izložena. Što se Gejtsa tiče, nijedna žrtva zasad ga nije optužila da je sudjelovao u Epsteinovim orgijama, odnosno seksualnom iskorištavanju maloljetnica.

Prestanak druženja

Gates i Epstein prestali se družiti 2014. godine.

Bilo kako bilo, čini se da je odnos Gejtsa i Epsteina zahladio 2014. Epstein se, prema New York Timesu, tada požalio drugima da je Gejts prestao razgovarati s njim. Razlog je očito bilo Melindino nezadovoljstvo njihovim druženjem.

Kada su mediji počeli pisati o sastancima Epsteina i Gatesa 2018. godine, glasnogovornik tehnološkog mogula rekao je da su sastanci bili usredotočeni na filantropiju, koja je tada već postala Gejtsov glavni fokus.

– Susreo sam se s njim. Nisam imao nikakav poslovni odnos ili prijateljstvo s njim – rekao je Gejts za Wall Street Journal u septembru 2019. godine, mjesec dana nakon što se Epstein, prema službenom nalazu mrtvozornika, objesio u svojoj zatvorskoj ćeliji, gdje je čekao novo suđenje za trgovinu maloljetnicama za seks, za što mu je prijetila dugogodišnja zatvorska kazna.

Poslovne veze

Ipak, zanimljivo je da je Epstein kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke izabrao upravo gore spomenutog Borisa Nikolića, Gejtsovog znanstvenog i tehnološkog savjetnika. Njega je, naime, s milijarderom-pedofilom povezala Melani Valker (Melanie Walker), koja je također radila kod Gejtsa, ali je bila i Epsteinova savjetnica.

Nikolić je nakon napuštanja Gatesa 2014. godine finansirao više tvrtki iz područja genetike i drugih zdravstvenih tehnologija. Kao suosnivač i izvršni direktor tvrtke za ulaganje u zdravstvo i druge znanosti Biomatics Capital, Nikolić danas sjedi u upravnim odborima nekoliko dioničkih kompanija.

Iako Nikolić negira bilo kakve poslovne veze s Epsteinom, njegovo poslovanje se u pojedinim segmentima, čini se, preklapa s onim Epsteinovim. Obojica su tako bili klijenti najveće američke banke JPMorgan Chase & Co, a u bankarskim kuloarima se spominju i neke druge potencijalne veze, prema Bloombergu.

Epstein se u to vrijeme čak hvalio da je neslužbeni savjetnik. Gejtsova glasnogovornica opovrgnula je za portal Business Insider 2019. godine te glasine, komentirajući da je “Epstein pogrešno prikazao prirodu svojih sastanaka s Gatesom, istovremeno radeći na tome da se infiltrira iza kulisa bez Gatesova znanja”. Gates i Epstein nikada se nisu družili iako je Epstein aktivno pokušavao ostvariti odnos s Gatesom, dodala je.

Gatesova glasnogovornica priznala je da je on “prije skoro 20 godina imao aferu koja je završila sporazumno”. Negirao je da je njegova odluka da odstupi iz upravnog odbora povezana s tom aferom. “Zapravo je izrazio interes da se više posveti filantropiji koja je započela nekoliko godina ranije”, objasnio je.