Otkrivamo detalje ostvarenja “Znam kako dišeš”: Završen prvi dio snimanja nove serije Jasmile Žbanić, nastavak 6. januara

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nova serija Jasmile Žbanić „Znam kako dišeš“, koja se već nekoliko sedmica snima u Sarajevu, izazvala je veliko interesiranje ne samo bh. već i u regionalne javnosti.

Zeleno svjetlo

Do informacija sa seta je gotovo nemoguće doći, jer, kako su nam rekli glumci, svi su potpisali ugovor kojim je strogo zabranjeno iznošenje bilo kakvih detalja u javnost te da je produkcijska kuća „Deblokada“ ta koja će dati zeleno svjetlo za oglašavanje.

Ipak, kako „Dnevni avaz“ ekskluzivno saznaje, jučer, 15. novembra, završen je prvi dio snimanja serije, a nastavak je planiran nakon Nove godine, tačnije 6. januara 2023.

Ranije je objelodanjeno da je serija „Znam kako dišeš“ kriminalističkog žanra te da će sadržavati šest epizoda. Gledaoci će pratiti rad tužiteljice koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo te se istovremeno suočava sa svojim ličnim problemima, koji se potom prepliću s istragom.

Kako „Avaz“ saznaje, bračni par čije je dijete izvršilo samoubistvo igrat će Selma Alispahić i Emir Hadžihafizbegović, dok tužiteljicu utjelovljuje Jasna Đuričić.

Veo tajne

Snimanja traju i do kasno u noć, a neke od lokacija u Sarajevu su naselja Marindvor i Alipašino Polje, kao i jedna od zgrada u sklopu Radio-televizije Bosne i Hercegovine, koja se koristi kao „prostorije Tužilaštva BiH“.

Ohrabrujuće ili ne za rediteljicu Žbanić, poslije velikih uspjeha prethodnih ostvarenja, očekivanja od nje i za ovu seriju su velika. A ona, kao i uvijek, sve to radi pod velom tajne.

Ne mijenja tim koji pobjeđuje

Rediteljica Žbanić očigledno ne mijenja tim koji pobjeđuje. Kao i u filmu „Quo vadis, Aida?“, za seriju „Znam kako dišeš“ angažirala je glumce Jasnu Đuričić i Borisa Isakovića, te Izudina Bajrovića i njegovog sina Dinu Bajrovića. Đuričić i Bajrović su tada igrali bračni par, dok im je Dino bio jedan od sinova. S druge strane, Boris Isaković, koji je u stvarnom životu suprug Jasne Đuričić, utjelovio je ratnog zločinca Ratka Mladića.

Naravno, oni ne čine kompletnu ekipu serije „Znam kako dišeš“, već u ovom projektu igraju i Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Lazar Dragojević, Jelena Kordić-Kuret, Lana Stanišić…

Sa snimanja na Marindvoru

Avaz