AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Zbog pandemije koronavirusa zenički bazeni, a čemu je doprinijelo i nestabilno vrijeme, još nisu počeli sa radom.

Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata koje rukovodi gradskim bazenima u Zenici, u izjavi za 072info otkrio je detalje u vezi sa početkom rada bazena u Crkvicama.

On je, između ostalog, kazao da će učiniti sve što je do njih da građanima omoguće kupanje i ove godine.

Talić: Uradili smo kompletnu pripremu

-Uradili smo kompletnu pripremu za ovogodišnju ljetnu sezonu na Gradskim bazenima, iako smo od samog početka 2020. godine imali konstantne finansijske trzavice koje su prouzrokovane nizom dešavanja posljednjih pet mjeseci – kaže Talić. 

Ističe da ih je najviše pogodila pandemija korona virusa zbog čega su bili prinuđeni obustaviti pružanje usluga ukupno 67 dana. 

-Prema analizi koju smo uradili izgubili smo cca. 250.000 KM prihoda, što je skoro 90 % od ukupnih prihoda na mjesečnoj bazi – kaže on. 

Ističe da su se, zbog ukupne epidemiološke situacije, obratili nadležnim zdravstvenim institucijama.

-Čekamo odgovor na koji način ćemo organizovati ljetnu sezonu na bazenima i da li ćemo uopće imati mogućnosti da otvorimo bazene u ovom periodu. 

Moram naglasiti i to da JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata mora imati ekonomsku opravdanost za otvaranje bazena, tako da ukoliko ostane na snazi da su zabranjena okupljanja više od 300 ljudi, neće biti isplativo s obzirom da imamo enormne tekuće troškove za rad bazena, kao što su spasioci, hemijska sredstva, svakodnevna ispitivanja ispravnosti vode, dezinfekcije objekta i slično – objasnio je Talić za 072info.