Otkrivamo imena dobitnika javnih priznanja: Rasimu Salčinoviću posthumno “Grb Grada Zenice”

9478909E CA58 405D 9269 BD2972BFD101
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Ocjenjivački sud Grada Zenica donio je odluku o dodjeli Javnih priznanja Grada Zenica, a prema odluci članova ove godine “Grb Grada Zenice”, najveće priznanje, posthumno se dodjeljuje rahmetli Rasimu Salčinoviću, poznatom zeničkom privredniku koji je preminuo u avgustu prošle godine, saznaje 072info.

Kako saznajemo, nagradu “Grb Grada Zenice” nije želio prihvatiti Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, nego je prepustio da ovo javno priznanje dobije neko drugi i tako još jednom pokazao svoju veličinu.

Prema odluci Ocjenjivačkog suda Grada Zenica, “Plaketa Zenice” bit će dodijeljena Nihadu Hodžiću iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, za doprinos u sportu.

Osim toga, bit će uručene i tri “Nagrade Zenice” i to glumcu Harisu Burini, Horu “Kasiopeja”, te novinaru Faruku Midžiću.

Za počasnog građanina Zenice odlučeno je da bude izabran Bogić Bogičević, bosanskohercegovački političar, član Predsjedništva SFRJ od 1989. do 1991. godine.

Tragom ovih informacija kontaktirali smo Mirzu Husetića, predsjednika Ocjenjivačkog suda Grada Zenica, koji je izjavio kako je, prije svega, ponosan na članove Ocjenjivačkog suda jer su sve odluke donesene prostom većinom i bez komplikacija.

-Moram priznati da je, iako je poražavjauća činjenica da u protekle dvije godine nisu dodjeljivana ova priznanja, cjelokupan proces protekao u krajnje pozitivnom i radničkom duhu. Zvanično o imenima ne bih prije nego se ona saopće na sjednici Gradskog vijeća Zenica.

mirza husetic
Mirza Husetić, predsjednik Ocjenjivačkog suda

Međutim, nije bilo nikakvih komplikacija niti utjecaja na bilo koga od članova. Naprotiv, svako je odlučivao po svome izboru i nahođenju, a na osnovu prijava i biografija koje smo dobili – kaže Husetić za 072info.

Prijedlog Ocjenjivačkog suda Grada Zenica o dodjeli Javnih priznanja naći će se na prvoj sjednici Gradskog vijeća Zenica, 8. marta, kada bi ove nagrade trebale postati i zvanične, odnosno biti usvojene od strane vijećnika.