Portal 072info

OTKRIVAMO: Kako imati zdrave, blistavo bijele zube

Najbitnija karakteristika vašeg lica je osmijeh koji pokazuje savršen set bijelih zuba koji mogu biti kao biseri. Problem je što se u većini slučajeva potpuno bijeli zubi viđaju samo na reklamama. Ali nije sve izgubljeno, jer imamo za vas pravi prirodni lijek, kako bi i vaš osmijeh postao bijel i divan.

Žute mrlje nisu samo neprijatne na pogled, već mogu biti opasne po vaše zube. Ovaj problem može dovesti do kvarenja zuba, krvarenja desni ili čak gubitka zuba. Postoje mnogi faktori koji utiču na žutilo na zubima. Pušenje, unos previše šećera, konzumacija gaziranih pića, ali i starost zuba. Čestice hrane koje ostanu između vaših zuba mogu da se formiraju u mikrobe i mogu biti veoma opasne po vaše oralno zdravlje, piše portal fokuzz.

Komercijalno oralno tržište današnjice vrvi od novih proizvoda gdje su, koliko god to čudno zvučalo, drevni lijekovi poput uglja glavni sastojak paste za zube! Tu su čak i zubne trake, preparati za ispiranje, kristalni gelovi i svi ovi proizvodi koji obećavaju fantastičan niz belih zuba. Međutim, svi ti proizvodi su vrlo skupi.

Postoji nekoliko domaćih ‘trikova’ za bijeljenje zuba koje biste mogli da napravite u udobnosti svoga doma i može da vam garantuje bijele zube za čak nepuna tri minuta. Pošto je to jedan od prirodnih preparata, možete biti sigurni da nema neželjenih efekata. Sve to je vrlo isplativo, ali i savršeno bezbjedno po zdravlje vaše zubne šupljine  Sa predivno bijelim zubima dobićete više samopouzdanja i povratiti osmeh na lice, osmijeh koji će vam pomoći da izgledate i ostanete pozitivnog i vedrog duha.

U kombinaciji sa ovim fantastičnim savjetima za lijek protiv žutih zuba, obavezno svakodnevno obavljajte oralnu higijenu. Na taj način ćete osigurati da imate zdrave blistave zube bez straha da ćete ih izgubiti u starosti.

U videu pogledajte niz savjeta kako da vaš osmijeh učinite zavodljivim, ali i potpuno zdravim.

(Fokuzz/Hayat/ Foto: Pixabay)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box