OTKRIVAMO: Muhedin u kopirnici udavio Nerminu, pa pucao sebi u glavu?!

Javnost u našoj zemlji, ali i regionu, zgrožena je nakon vijesti da su u fotokopirnici u Zenici sinoć pronađena dva beživotna tijela, odnosno da je vlasnik fotokopirnice “No 8” ubio dugogodišnju radnicu, a potom oduzeo sebi život. 

Prema nepotvrđenim informacijama, vlasnik radnje Muhedin B. (63) je ubio dugogodišnju radnicu Nerminu P. (54), te presudio i sebi iz vatrenog oružja. Beživotna tijela satima su bila u fotokopirnici, a uočio ih je slučajni prolaznik koji je odmah pozvao policiju.

Dežurni ljekar Hitne pomoći je po dolasku samo mogao konstatirati smrt. 

Policija je pored tijela pronašla pištolj. Iza ubijene Nermine ostali su suprug i sin. Policija utvrđuje okolnosti pod kojima je došlo do ove nezapamćene tragedije.

MUP Zeničko-dobojskog kantona se oglasio nakon što su u fotokopirnici pronađena dva beživotna tijela. 

– Dana 04.06.2022. godine, u 21,20 sati, Uprava policije MUP-ZDK je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8, nalaze dva beživotna tijela. 

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B.M. rođen 1959.godine, iz Zenice te P.N., rođena 1968. godine, iz Zenice. Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj.

Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije, nakog čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.

Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja. 

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Portal 072info posjetio je danas mjesto nezapamćene tragedije koja je uzdrmala BiH i region. Fotokopirnica smrti u kojoj su ugašena dva života zapečaćena je žutim trakama, a ne postoji građanin koji se nije zaustavio ispred mjesta tragedije.

Mjesto tragedije

Uviđaj na licu mjesta trajao je dugo u noć, a još niko ne može vjerovati da se Muhedin odlučio na ovaj čin. 

Kako saznaje 072info, za danas je zakazana obdukcija tijela radnice i vlasnika fotokopirnice. Međutim, posebno je šokantno i to kako Muhedin nije ubio Nerminu iz vatrenog oružja. 

Naime, upravo će obdukcija dati odgovore na pitanja kako je nastupila smrt Muhedina, a pogotovo Nermine i da li je nastupila upotrebom vatrenog oružja ili na drugi način.

Kako 072info saznaje od izvora bliskog istrazi, tragovi na vratu ubijene Nermine ukazuju da je uzrok smrti, najvjerovatnije, gušenje, odnosno da ju je Muhedin, navodno, udavio. Nakon toga, pucao je sebi u glavu. 

Međutim, sutra će biti poznati rezultati današnje obdukcije, a bit će naložena i toksikološka vještačenja kako bi se otklonile i sumnje na trovanje.

Još niko ne zna koji bi mogli biti motivi da Muhedin počini ubistvo, a potom digne ruku na sebe.