OTKRIVAMO: Ovo je sastav Radnog predsjedništva u novom sazivu GV Zenica

OTKRIVAMO: Ovo je sastav Radnog predsjedništva u novom sazivu GV Zenica

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zenica, kako je objavio naš portal, bit će održana u četvrtak, 24. decembra, s početkom u 10 sati, u Velikoj sali Grada Zenica.

Na ovoj sjednici novi gradski vijećnici birat će članove Radnog predsjedništva, predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica, te članove Komisije za izbor i imenovanja.

Kako saznaje 072info, Radno predsjedništvo činit će Almir Babajić (SDP) kao predsjedavajući, dok će njegov zamjenik biti Mirza Husetić iz “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”. Osim njih, u Radnom predsjedništvu bit će Aida Halać (Zenička inicijativa – Kasumović Fuad), Ekrem Tuka (Nezavisni blok) i Mahdi Alić (Narod i pravda). 

Saznajemo i to da će Komisiju za imenovanja činiti Nermin Mehić (SDP), Kenan Uzunović (ZI-KF), Mahdi Alić (NiP), Ekrem Tuka (NB), Edisej Sjerotanović (SBB) i Osman Šuvalić, a još se čekaju prijedlozi za predstavnike SDA i ASDA. 

Inače, prva radna sjednica Gradskog vijeća Zenica planirana je za ponedjeljak, 28. decembar 2020. godine, kada će se na dnevnom redu naći 14 tačaka.

Gradsko vijeće Zenica u novom sazivu činit će 14 vijećnika “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad”, osam vijećnika Stranke demokratske akcije, tri vijećnika Socijaldemokratske partije BiH, dva vijećnika Stranke demokratske aktivnosti, po jedan vijećnik Nezavisnog bloka, Saveza za bolju budućnost BiH i Naroda i pravde. Vijećnik ispred nacionalnih manjina bit će Osman Šuvalić.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica