OTKRIVEN IDENTITET / Medicinar, kamiondžija i vulkanizer pretukli majora OS BiH “ključem za odvrtanje šarafa felgi”

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Poznat identitet muškaraca koji su pretukli pripadnika Komande za upravljanje personalom, u banjalučkom lokalu dogodio u kafe-baru “Pi” u naselju Satrčevica piše Crna-Hronika.

Medicinar, kamiondžija i vulkanizer

Kako saznajemo jedan od nasilnika radi na UKC Banja Luka. Riječ je o mladom Milošu Triviću (24), koji je zajedno sa svojim prijateljima Nemanja Kolunija (34) i Milanom Pajićem (28) učestvovao u brutalnom premlaćivanju oficira OSBiH.

Pored toga treba naglasiti da su nasilnicima pronađene velike količine alkohola u krvi. Kao hladno oružje su koristili “ključ za odvrtanje šarafa felgi” do čega se ističe Nemanja Kolunija (34) koji radi kao vulkanizer. Nasilnika Milan Pajić (28) je vozača kamiona u jednoj slovenačkoj kompaniji.

Ovaj vozač je prevozio svoje kolege u alkoholiziranom do idućeg kafića gdje nastavljaju konzumirati alkohol bez grižnje savjesti što su čovjeku teže tjelesne povrede.

Da li su pretukli majora Safeta Č. zbog vjerske i nacionalne pripadnosti otkrit će istraga istraga koju provodi Republičko tužilaštvo sa MUP-om RS.

Svjedoci nemilog događaja izjavili su navedene osobe bez razloga pretukli muškarca u ugostiteljstom objektu.

Podsjećamo trojica nasilnika su u noći 26. na 27. novembar bez povoda napala ovog Banjalučanina i tukli su ga raznim predmetima dok nije izgubio svijest. Major Safet Č. je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je pružena u UKC-u RS-a, nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Privedeni su podvgrnuti alkotestiranju tokom kojeg je utvđeno da su sva trojica nasilnika bila pod utjecajem alkohola. Kod M. T. je utvđeno 1,85 promila, kod N. K. 1, 89 promila, dok je M. P. imao 1,94 promila alkohola u krvi.

072INFO TV