Portal 072info

Otkrivena istina o sirijskom dječaku – simbolu Alepa

Otac dječaka koji je povrijeđen tokom vazdušnog napada u Alepu Omrana Dakniša, čiju fotografiju su 2016. godine naširoko distribuirali zapadni mediji, govorio je za RT.

On je ispričao novinarima televizije “Raša tudej” kako su mediji pokušali da iskoriste patnje njegovog djeteta. Muhamed Heir Dakniš rekao je kako je njegov sin lakše ranjen u bombardovanju, ali da su militanti preuveličali dječakove povrede, prenosi “Sputnjik”.

“Oni (militanti) su više puta tvrdili u njihovim medijima da je on mrtav, zatim su počeli da govore da je ipak živ. Njima ne treba vjerovati“, rekao je on.

Prema njegovim riječima, pobunjenici su počeli da snimaju njegovog sina dok je bio u kući. Kada je Dakniš izašao i pitao gdje su djeca, pokazalo se da su u bolnici.

Dakniš je naglasio da su mu dijete odveli u bolnicu samo da bi ga fotografisali.

“Bio sam zauzet, spasavao sam porodicu, a (militanti) su za to vrijeme snimali kako moja porodica izlazi iz kuće (da bi iskoristili snimke za propagandu). Govorim vam kao pred Bogom: da sam znao da ću se izvući, fotografisao bih ljude iz organizacija koji su mi se obraćali. Nikada ranije nisam vidio takve organizacije“, rekao je Dakniš.

Otac malog Omrana takođe je saopštio da se nakon što je sirijska vojska oslobodila Alep njegova porodica vratila kući.

“Hvala bogu, situacija se sada poboljšava, vojska nastupa i oslobađa teritoriju. Mi smo se vratili u svoje domove. Život se poboljšava“, dodao je on.

Zapadni mediji su 2016. objavili šokantne snimke sa dječakom Omranom koji je spasen iz porušene zgrade tokom vazdušnog napada u Alepu.

Zapadni novinari takođe su za napade okrivili vladu Bašara el Asada i ruske vazdušno-kosmičke snage. Ministarstvo odbrane Rusije negiralo je ove tvrdnje i dalo niz dokaza da nema veze sa ovim incidentom.

 

Podijelite članak