OTKRIVENA STRAŠNA ČINJENICA O “AUTOBUSU SMRTI”: Na istom mjestu gdje su poginule tri djevojke prije 26 godina…

Užasna tragedija dogodila se i prije 26 godina. Na istom putu gdje su u nedjelju poginule tri djevojke je 1989. godine takođe sletio autobus i tom prilikom je smrtno stradalo 12 ljudi.

Vještačenjem i tehničkim pregledom autobusa “Centrotransa” iz Istočnog Sarajeva, u kojem su u nedjelju poginule tri djevojke kada se survao u provaliju na putu Foča – Šćepan Polje, utvrđeno je da je ispravan, odnosno da tehnička neispravnost vozila nije uzrokovala tragediju, potvrdio je Goran Baković, rukovodilac saobraćaja u ovom preduzeću.

Podsjećamo, u strahovitoj nesreći poginule su Dragana Gluhović (26) sa Pala i Marijana Medojević (28) i Amina Abdić (23) iz Podgorice, dok je 13 putnika zadobilo tjelesne povrede.

Obdukcija nastradalih djevojaka je završena u ponedjeljak, a isti dan tijela Podgoričanki prevezena su njihovim članovima porodica. Baković je istakao da je pregledom utvrđeno da su kod autobusa ispravne kočnice, te da je u trenutku nesreće njegova brzina bila 22 km/h.

“Starosna struktura ovog autobusa je 24 godine, ali je prije dvije urađen generalni remont. To je naša redovna linija, koja svakodnevno saobraća tim putem na relaciji Pale – Herceg Novi, tako je regulisano. Uzrok ove nesreće je led, neočišćen put i autobus je jednostavno skliznuo u provaliju”, pojašnjava Baković.

Istakao je da je preživjele putnike, kao i vozače, spasilo drvo koje je zaustavilo autobus da ne proleti u kanjon Drine.

“Da su sletjeli u kanjon niko ne bi preživio. Autobus je sletio s desne strane i putnici koji su se tu nalazili su ispali i poginuli. Na ovom putu je 1989. godine takođe sletio autobus i tom prilikom je poginulo 12 ljudi”, kazao je Baković.

Vozač R.V. (42), koji je upravljao autobusom, je saslušan, a alko-test je pokazao da nije vozio u alkoholisanom stanju.

U CJB Istočno Sarajevo su dodali da će protiv R.V. narednih dana nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ugrožavanje javnog saobraćaja.

Dva pacijenta koja su zadobila povrede u ovoj strahovitoj saobraćajnoj nesreći zadržana su u Univerzitetskoj bolnici Foča, dok je njih 11 pušteno na kućno liječenje.

“Pacijenti Njegoš Savić iz Pala i Ranka Lučić iz Herceg Novog stabilnog su zdravstvenog stanja. Lučićeva će biti transportovana na dalje liječenje u Crnu Goru”, kazao je Veljko Marić, direktor fočanske bolnice.

Ova saobraćajna nesreća potresla je cijeli region. Da se radilo o teškoj tragedili govori i činjenica da su tijela nastradalih djevojaka ostala zaglavljena ispod autobusa više od 12 časova.

Doznajemo.com/Nezavisne