Portal 072info

Otkriveni detalji: Kako je Ukrajinac pomoću lemilice ukrao više od 135.000 eura sa bankomata

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Apelacioni sud Crne Gore produžio je pritvor ukrajinskom državljaninu I. Y. (39), optuženom da je sa dvojicom saučesnika iz nekoliko bankomata ukrao više od 135.000 eura. 

Pritvor mu je produžen nakon što je protiv njega i okrivljenih Č. V. i B. A. podignuta optužnica kojom se terete da su počinili produženo krivično djelo računarska prevara, prenose Vijesti.me. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prema navodima optužnice lemilicom su izrezali dio iznad displeja, potom otopili plastični dio bankomata banke i kroz napravljeni otvor došli do računarskog sistema. Nakon što su se povezali na računarski sistem bankomata, zadali su mu komandu da isplati sav novac. 

U rješenju o produženju pritvora piše da je okrivljeni I. Y. osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret. Odnosno, da je u oktobru 2019. u Podgorici, Tivtu i Budvi, sa Č. V. i B. A. unio računarski podatak i time utjecao na rezultate elektronske obrade, prijenos podataka i funkcioniranje računarskog sistema filijale banke, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 30.000 eura. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukrajinski državljanin I.Y. i Č.V. optuženi su da su 5. oktobra prošle godine, oko 23 sata u Podgorici, otopili plastični dio bankomata banke i kada su se povezali na računarski sistem, bankomatu zadali komandu da isplati sav novac – isplaćeno im je 63.670 eura. 

Isto su učinili i 20. oktobra u Tivtu i Budvi. Te noći, oko 3 sata iza ponoći su iz bankomata NLB banke u Tivtu, na isti način, ukrali 43.200 eura, a sat kasnije iz bankomata iste banke u Budvi 30.000 eura. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Optuženi ukrajinski državljanin tokom odbrane nije sporio da su on, Č. V. i B. A. počinili krivično djelo na način kako je to predstavljeno optužnicom, ali tvrdi da je njegova uloga bila da vozi i vodi računa da niko ne naiđe.

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

‘I da džaba nudimo smještaj, gostiju nema’: Cijene drastično pale, u ovom dijelu Jadrana apartmani po 10 eura…

072info

TRAGEDIJE: Jahta prepolovila barku, poginula žena

Redakcija

KONOBAR U SMJENI ZARADIO SVEGA 1 EURO: Puste plaže u Crnoj Gori

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME