Otkriveni detalji o novom “jeftinom” iPhoneu

U jeku prošlogodišnje pandemije, Apple je predstavio novu generaciju iPhone SE uređaja koji je donio novu i modernu tehnologiju i hardver starom dizajnu, a pokazao se kao prilično popularan među korisnicima.

Glavni razlog za to, kao i kod prethodnog modela SE, jeste cijena, jer je riječ o najjeftinijem iPhone modelu.

Paralelno sa novom iPhone generacijom koju će predstaviti ove godine, dizajneri i inženjeri “jabuke” razvijaju i novi model iz serije SE koji na tržištu, prema najnovijim informacijama, možemo očekivati tek 2022. godine.

Ono što će gotovo sigurno razočarati ljubitelje Apple uređaja, jeste što novi iPhone SE vjerovatno neće po dizajnu mnogo da se razlikuje od prošlogodišnjeg.

I dalje bi trebalo da ima LCD umesto OLED-a kakav se koristi u novim telefonima, i to dijagonale 4,7 inča, prenosi Zimo.

Takođe, novi SE neće imati “notch”, već će kamera biti smještena u gornjem dijelu iznad ekrana, kao u starijim modelima. Novitet koji bi trebalo da očekujemo, a koji svakako treba spomenuti, jeste podrška za 5G mrežu.

Bitnije promjene kod iPhone SE modela mogli bismo da vidimo tek 2023. godine, kada se očekuje ekran dijagonale 6,1 inča, ali i prednja kamera smještena u trupici na ekranu.

Prethodni članakIzgubio je ženu i sina, ali zbog djece se ne predaje
Sljedeći članakPredstave za djecu i odrasle na ovosedmičnom repertoaru zeničkog BNP-a