Portal 072info

Otkriveni noviteti koje Apple priprema za ovogodišnje modele iPhonea

000 8RZ97Z 750x421 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako nas dijeli još najmanje devet mjeseci od predstavljanja nove generacije iPhonea, sve je više glasina oko opcija koje će nadolazeći telefoni imati. Posljednje informacije odnose se na vrstu ekrana koja bi mogla donijeti nove opcije koje će korisnici Appleovih telefona itekako cijeniti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Svi modeli posljednje generacije (iPhone 12) imaju OLED ekrane, a za modele iPhone 13 Apple priprema dvije vrste takvih OLED ekrana. Obični modeli imat će iste ili slične ekrane kao i svi prošlogodišnji telefoni, no za dva modela iz serije Pro Apple je, prema posljednjim informacijama, od Samsunga naručio drukčiju vrstu ekrana koja će omogućiti promjenjivu frekvenciju osvježavanja. To znači da će, poput modela iPad Pro, iPhone 13 Pro i Pro Max imati frekvenciju osvježavanja ekrana od 120 Hz, što u praksi znači da će surfanje i skrolanje biti brže i fluidnije, a prednosti takvog ekrana osjetit će se i tijekom igranja videoigara, piše Zimo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Druga mogućnost koju bi Appleovi telefoni, barem oni iz serije Pro trebali dobiti zahvaljujući novoj vrsti OLED-a, jest alway-on ekran. Dakle, ekran na kojem će se uvijek prikazivati vrijeme i druge obavijesti i informacije. Tako nešto trebalo bi utjecati na potrošnju baterije, no vjerojatno ne previše. Dok će ove godine novi ekrani biti rezervirani samo za seriju Pro, Apple navodno planira za sljedeću godinu i generaciju iPhone 14 koristiti takve ekrane za sve modele – i “obične” i modele iz serije Pro.

Svakako treba još jednom naglasiti da je riječ o informacijama koje, naravno, nisu potvrđene iz Applea te postoji mogućnost da, umjesto opcije always-on ekrana koja troši dodatno troši bateriju, Apple odustane od te mogućnosti i napravi tanji iPhone s baterijom manjeg kapaciteta. Do rujna ćemo sigurno čuti nove glasine, a tada ćemo napokon saznati prave informacije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME