Otkriveni počionici krivičnih djela u Zenici

policija

Dana 30.08.2013. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske uprave I u Zenici dostavljen službeni Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

– S.E., rođenog 1976. godine, i
– H.T., rođenog 1991. godine, oba iz Zenice,

zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela u sticaju: „Narušavanje nepovredivosti doma“ iz člana 184. Krivičnog zakona FBiH, „Nasilničko ponašanje“ iz člana 362. stav 2. Krivičnog zakona FBiH, „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. stav 2. Krivičnog zakona FBiH i „Oštećenje tuđe stvari“ iz člana 293. Krivičnog zakona FBiH.

Kako je utvrđeno mjerama i radnjama poduzetim od strane operativnih službenika, prijavljena lica su dana 28.08.2013. godine, oko 20,00 sati, dovezla se putničkim motornim vozilom do porodične kuće vlasništvo B.B., a koja se nalazi u ulicu Mišurin do u Zenici, izašla iz vozila, te na nasilan način ušla u unutrašnjost kuće, fizički nasrnula na lica: D.A., Č.H., M.A. i B.Z., zadajući im tom prilikom udarce zatvorenim pesnicama uz istovremene prijetnje vatrenim oružjem-pištoljem, istovremeno oštećujući namještaj i predmete u kući. Nakon izvršenja krivičnog djela lica su se udaljila u nepoznatom pravcu. Nakon zaprimljene dojave u dežurnoj službi Policijske uprave I u Zenici, upućena je policijska patrola na spornu lokaciju, te je formirana uviđajna ekipa radi vršenja uviđaja. Poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika i timova operativaca, narednog dana, u jutarnjim satima, na području Zenice locirana su i lišena slobode lica koja su se sumnjičila za izvršenje predmetnih krivičnih djela, a radi se o prijavljenim licima S.E. i H.T.
Postupajući na dokumentovanju izvršenih krivičnih djela, dana 29.08.2013. godine, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres stambenog objekta-kuće, dvorišta i pomoćnih objekata lociranih u Zenici, u ulici Goraždanska, koje koriste prijavljena lica, te je takođe izvršen pretres vozila koje ista koriste.

U službenim prostorijama Policijske uprave I, nad licima lišenim slobode je zavedena kriminalistička obrada, dok je saslušano više lica koja su oštećena izvršenjem ovih krivičnih djela.

Lica S.E. i H.T. su danas, u jutarnjim satima, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, predata Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na nadležnost i dalje postupanje

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica