Otkriveno kako je funkcionisala mreža prostitucije koju su vodili bivši supružnici

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je juče šestoro osumnjičenih koji se terete da su podvodili 10 djevojaka u Beogradu tinejdžerima i stranim državljanima. Njima je nakon saslušanja predložen pritvor.

Kako se saznajemo, većina osumnjičenih branila se ćutanjem, dok su oni koji su iznijeli svoju odbranu odbili da odgovaraju na pitanja tužioca. Nakon saslušanja Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudiji za prethodni postupak da se pritvor odredi svim osumnjičenim: Nedi B., Samiru B., Nini R., Milici M., Milici O. i Vesni V. zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke i opasnosti da će u kratkom periodu ponoviti ili izvršiti neko drugo krivično djelo.

Iz Tužilaštva je saopšteno da će u daljem toku postupka ispitati svjedoke, naložiti vještačenja oduzetih telefona i drugih uređaja kao i prikupiti sve dokaze radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica u postupku.

Prema dobijenim  informacijama, za njih je radilo 10 djevojaka čije su seksualne usluge naplaćivali 100 evra za pola sata. Kako kaže izvor Blica upoznat sa slučajem, princip rada ove grupe makroa bio je razrađen po principu – platiš prostitutku, ona dođe na adresu.

“Prostitutke nisu imale ni vozače ni taksiste. Njima bi makroi davali pare, one odu na adresu gdje se sastanu sa klijentima. Dijelili su zaradu”, pojašnjava sagovornik.

Prema njegovim riječima, vođe ove grupe makroa bili su bivši supružnici Neda B. i Samir B. koji iz braka imaju dijete.

“Ostali saučesnici su studenti i nezaposlene osobe”, navodi sagovornik i dodaje da su klijenti ovih prostitutki bili tinejdžeri ili strani državljani.

Inače, kako je saopšteno iz policije, prilikom pretresa kod osumnjičenih pronađeni su mobilni telefoni, kao i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog djela.

“Prilikom pretresa kod osumnjičenih su pronađeni mobilni telefoni i SIM kartice korišćene pri izvršenju krivičnog djela, kao i uplatnice sa izvršenim transakcijama”, dodaje se u saopštenju policije.

Kako se navodi, pri hapšenju, pronađene su i uplatnice na kojima se vidi kako je prebacivan novac – otkrivaju iz MUP.

Kako je otkriveno, sajt preko kog su osumnjičeni oglašavali prostitutke koje su za njih radile izgleda kao onlajn katalog.

“Na nekoliko desetina stranica nalaze se fotografije golišavih djevojaka, a u opisu fotografija nalaze se specifičnosti svake od djevojaka, visina, težina, obim grudi i zadnjice, boja kose i očiju, kao i cijena i broj telefona”, objasnio je izvor za beogradske medije.

On navodi da su uhapšeni vodili računa o tome da postave oglas na sajtu za promovisanje pružanja seksualnih usluga, da ažuriraju oglase sa fotografijama i javljaju se na oglašene brojeve telefona, na koje su se oni i javljali.

“Klijenti su njima saopštavali koliko vremena žele da provedu sa prostitutkom, a oni im zakazivali mjesto i vrijeme. Djevojke koje su za njih radile, potom su obavještavali o lokaciji na koju treba da odu. Nekada su odlazile same, a nekada su ih oni vozili”, dodaje sagovornik.