OTKRIVENO KAKO JE UMRLA LIJEPA 31-GODIŠNJAKINJA: Pronađena u lokvi krvi i prekrivena dekom, traga se za njenim dečkom

Samanta Vučković (31), koja je početkom aprila pronađena mrtva u svom iznajmljenom stanu u Vlasotincu, ipak je ubijena, pokazala je istraga.

Kako Kurir saznaje, policija je za ovaj zločin osumnjičila Samantinog dečka D. R., državljanina Sjeverne Makedonije, koji je odmah poslije zločina pobjegao iz Srbije.

Podsjetimo, tijelo nesretne Samante pronašla je gazdarica u krevetu, prekriveno dekom. Njen momak D.R. sa kojim je tu stanovala je prije toga već nestao.

Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu podnijeta je krivična prijava protiv D. R, državljanina Republike Sjeverne Makedonije, zbog sumnje da je na svirep način lišio života Vučković Samantu i time izvršio krivično djelo teško ubistvo, a koji se u vreme podnošenja krivične prijave nije nalazio na teritoriji Republike Srbije – rečeno je Kuriru u Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Imajući u vidu da se radi o stranom državljaninu, a postupajući u skladu sa Zakonom o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovoru između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije, upućena je zamolnica Ministarstvu pravde Republike Severne Makedonije za preuzimanje krivičnog gonjenja – naveli su iz ovog tužilaštva.

Copy

Kako smo ranije pisali, policija je u kuću u kojoj je Samanta stanovala došla sa mrtvozornikom koji nije mogao da se izjasni o uzroku smrti.

Djevojka je bila pokrivena dekom, a oko nje su se nalazili tragovi krvi. Naložena je obdukcija, koja je pokazala da je Samanta žrtva zločina – rekao je tada izvor.

Komšije pokojne Samante ispričale su policiji da nju i njenog momka nisu vidjele bar sedam dana, te da sumnjaju da je ona toliko dugo i mrtva. Samanta se, kako kažu, prije nekoliko godina doselila u Vlasotince.

Ona je rodom iz ovog mjesta, ali se udala i otišla u jedno selo i tamo je živjela nekoliko godina. Međutim, razvela se od tog muža i vratila u Vlasotince. Sa momkom je živjela u stanu koji se nalazi u okviru kuće u glavnoj ulici – dodao je izvor.

Hayat

Prethodni članakDJEČAK U ŠKOLI DOBIO ZADATAK DA NACRTA HARMONIKU: Kad je učiteljica vidjela šta je nacrtao, ODMAH MU ZVALA RODITELJE (FOTO)
Sljedeći članakŠefica USAID-a: Vijeće ministara treba osigurati sredstva za izbore