Portal 072info

Otkriveno zašto su učenice napale baku koja je držala novac u džemperu: HTJELE ZA NOVU GODINU U DUBAI!

Nakon što je Slađana Milić, srednjoškolka iz Šekovića kod Vlasenice, sa svojom drugaricom Mladenkom Klisarić u četvrtak organizovala pljačku svoje bake Mitre Dubačkić, kada su staricu tri puta udarile sjekirom u glavu, isplivale su informacije na koji su način učenice počinile niz krivičnih djela želeći se dokopati novca da bi za Novu godinu otputovale u Dubai!

Novinarska ekipa je razgovarala sa seljanima, od kojih se doznaje da su Mitra i Ljubiša Dubačkić veoma imućni ljudi koji su uvijek spremni pomoći svojim komšijama.

Oni su pomagali i svoju unuku Slađanu, koja je rano ostala bez oca, a čija se majka preudala, te živi u poremećenim porodičnim odnosima. Slađana i Mladenka, kako se dalje doznaje, ponavljale su razred te se u posljednje vrijeme nedolično ponašaju.

Mladenka je, također, izbačena iz škole jer je tokom školskog izleta u prirodi zapalila plast sijena, zbog čega je policiji poznata odranije.

Slađana je isplanirala pljačku babe kada je primijetila da ona u džemperu drži novac. To je vidjela kada je baba jedne prilike njenom bratu dala 250 maraka, a njoj samo 20, pa je svojoj drugarici Mladenki predložila da je opljačkaju, a novac potroše luksuzirajući se u Dubaiju.

Djevojke su navukle kapuljače na glavu te su došle u selo i našle sjekiru. Sakrile su se iza kuće te su sačekale da Mitra uđe u štalu, a zatim ju je Mladenka udarila sjekirom u čelo, nakon čega je nesretna žena pala.

Napadačica je babi zadala još dva udarca, ali se starica nije dala, pa povikala: “Upomoć!”, što je čuo njen suprug Ljubiša, koji je pohitao prema štali.

Kada je Ljubiša bio blizu štale, napadačice su pobjegle.pozivi

Napad je prijavljen oko 15.20 sati policiji u Vlasenici. Policijske patrole dale su se u potragu, a u žbunju ispod mosta u Pišću zatekle su Mladenku, koja im je bila sumnjiva.

U prvi mah Mladenka policajcima nije željela ništa priznati, ali je njima bilo sumnjivo kada su u njenom mobitelu vidjeli 40 propuštenih poziva.

Kada je policija pozvala označeni broj, javila se Slađana, koja je u tom momentu bila u Domu zdravlja pored bolesničke postelje svoje babe Mitre, čiji je napad je orkestrirala.

Ona je odmah nakon napada pozvala taksi te je krenula prema Šekovićima. Kada su naišli na policijsku patrolu, ona je legla na zadnje sjedište, a kako policajci poznaju taksistu, nisu ga ni kontrolirali, pa se Slađana izvukla i otišla do Doma zdravlja praveći se da je zabrinuta za babino zdravlje.

Slađana i Mladenka, prema riječima seljana, u posljednje vrijeme poprilično su agresivne te će ih policija, kako je najavljeno, uputiti na psihijatrijski pregled.

Kada su uhapšene, djevojke su tvrdile da je s njima bio treći počinilac, ali policajci su našli samo njihove tragove, pa su na kraju sve priznale i do u detalje opisale napad.

Slučaj je predan u nadležnost Tužilaštvu Istočno Sarajevo.

cazin.net

Podijelite članak