policija 7
AUTOR: H.D.
DATUM: ruj 30, 2021 @ 14:30
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

C. N. (30) iz Beograda uhapšen je po nalogu Prvog osnovnog tužilaštvo zbog sumnje da je oteo i izvršio prinudu nad svojom djevojkom M. A. (31).

Kako se navodi u krivičnoj prijavi, on se sumnjiči da je u utorak oko 15.45 sati u Ulici Vojislava Ilića u blizini tržnog centra “Beo šoping centar” u Beogradu nakon rasprave M. A. nasilno ugurao u svoj automobil na mjesto suvozača, zaključao vrata da bi je spriječio da izađe, i krenuo ka Kruševcu.

  • Oštećena je svo vreme zahtjevala od njega da je pusti da izađe iz automobila – navodi se u prijavi.

Policijski službenici sa Zvezdare i iz Jagodine u saradnji sa dežurnim zamenikom Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u zajedničkoj akciji uspjeli su da lociraju automobil i C. N. uhapse na teritoriji Jagodine.

  • Osumnjičeni C. N. je danas sproveden u prostorije Prvog javnog tužilaštva u Beogradu gdje je saslušan na okolnosti izvršenja krivičnih djela prinuda i krivičnog djela protivpravno lišenje slobode, gdje je iznoseći svoju odbranu osumnjičeni C.N. djelimično priznao izvršenje krivičnog djela – navodi se u saopćenju tužilaštva.

Nakon saslušanja osumnjičenog, postupajući zamjenik javnog tužioca je podnio predlog dežurnom sudiji za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu da mu se odredi pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog djela i da će ometati postupak uticanjem na svjedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo.

  • U daljem toku postupka, postupajući zamjenik javnog tužilioca će u svojstvu svjedoka ispitati oštećenu M.A. i druge svjedoke koji su očevici događaja, eventualno narediti vršenje potrebnih vještačenja i preduzeti druge dokazne radnje za kojima se ukaže potreba, a nakon čega ce se donijeti odluka o eventualnom podnošenju optužnog predloga protiv C.N. zbog izvršenja navedenih krivičnih djela – navodi se u saopćenju Prvog osnovnog tužilaštva.
LIDER