Portal 072info

Otvoreno, kao i uvijek, Mehmedović je u pravu!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

List OSLOBODJENJE objavio je 13. augusta  2018. godine izvanredan intervju sa Šemsudinom Mehmedovićem, dugogodišnjim članom i jednim od osnivača SDA i čovjekom koji je u parlamentarni život države Bosne i Hercegovine aktivno uključen duže od 22 godine.

U intervjuu su osvijetljena aktuelna pitanja, kao što su  oktobarski izbori (i šanse gospodina Mehmedovića na listi za Parlament Bosne i Hercegovine), borci, njihova prava, na koji ih način ostvaruju i protesti, rad kladionica u Federaciji Bosne i Hercegovine i ponašanje kladioničarskog lobija, demokratizacija SDA, njene greške i slabosti, odnos naše države prema MMF-u…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gospodin Mehmedović  je na postavljena pitanja odgovarao direktno,  kao uvijek, bez uvijanja i okolišenja (onako kako to čini i kao zastupnik u Parlamentu BiH) i iznio svoje od ranije poznate stavove. Potpuno je u pravu što je rekao da je kao čovjek i zastupnik u Parlamentu BiH (ali i nosilac priznanja Zlatna policijska značka) za organizovano rješavanje svih problema boračke populacije – znači:ne stihijino, već demokratski i u institucijama sistema. Objasnio je da  protesti i izlazak bivših branitelja na ulice –  nije pravi put. I NIJE! Ocijenio je, uz ostalo, da se napokon  mora zaustaviti manipulisanje pojedinaca, bez obzira ko se i kada pojavljuje u toj ulozi, boračkim udruženjima, pledirajući da se mora sačuvati dostojanstvo ljudi, koji su se odlučno borili za slobodu ove države.

Meni je veoma  prihvatljiv (a sigurno i drugima) i stav zastupnika Mehmedovića o neophodnoj promjeni ponašanja bh. vlasti i njenih vodećih dužnosnika prema MMF-u i onom što se više ne smije čekati – aktiviranju postojećih nemalih resursa BiH. Ako do toga dođe, a najzad mora, smanjiće se i naša zaduživanja kod MMF-a i njegov itekako veliki uticaj na sadašnjost i, pogotovo, budućnost BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz intervjua  sam kao važne zaključke izvukao i sljedeće.Kladionice (i igre na sreću uopće) moraju se pravedno oporezovati i ne dozvoliti da ogromna sredstva „odlaze“ za aktivnost(i) političkih stranaka i ostale netransparentne svrhe. Zatim – glasove kandidatima na izborima treba dati jedino ako to i zaslužuju,  ukoliko je njihov rad vidljiv i u korist građana, ako su uvijek sa njima i u službi njihovih zajedničkih interesa.I krajnje je vrijeme da se zaustave razna uhljebljenja (u parlamentima Federacije i BiH i izvan njih) umornih i istrošenih kadrova.

Uputio bih, ovom prilikom, gospodinu Šemsudinu Mehmedoviću čestitke za sve što je kazao u intervju i poželio mu uspjeh na predstojećim izborima. Vjerujem da će, mada je trećerangirani na kandidatskoj listi za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (izborna jedinica br. 4 iz FBiH) po broju glasova građana  – AkB – pobijediti i nosioca liste! Zato, jer ljudi znaju ko je,  koliko vrijedi i koliko stvarno čini za njih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S poštovanjem! Adnan SPAHIĆ, Zenica

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

MEHMEDOVIĆ: Afere su rezultat izborne korupcije u SDA

072info.com

Mehmedović: Pokazalo se da Izetbegović ne voli drugačija mišljenja, to je njegova lična mana

072info.com

Ovo je pet najplaćenijih poslanika u BiH, zaradili su 80 prosječnih plata!

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME