Otvara se prvi gej bar: Oni su najbolji potrošači, svi su dobrodošli

Dubrovnik bi uskoro trebalo da dobije svoj prvi gej bar.

Dubrovnik važi za “gay frendly” grad pa su dvoje dubrovačkih ugostitelja procijenili da je došlo vrijeme da ova popularna turistička destinacija dobije i svoj gej bar.

Bar bi trebalo da bude u Ulici Marojice Kaboge, jedinoj slijepoj ulici u gradu, ali pošto je sve još uvijek nezvanično, ugostitelji koji planiraju otvaranje nisu željeli ništa da komentarišu dok se sve ne finalizuje, piše Dubrovački vjesnik.

Dubrovčanima se ideja dopada, piše Vjesnik.

  • Toliko je bilo gejeva muških i ženskih ovog ljeta da to nije normalno. Pošto sam magnet za sve polove tako su se oni jednostavno lijepili. Jedno 30 posto posla u restoranu sam ovo ljeto imao sa njima, a to nije mala stvar. Oni su najbolji gosti na svijetu, najbolji potrošači, izuzetno pametni, inteligentni, pristoji i kulturni ljudi – kaže Nikola Nikić, inače dubrovački ugostitelj, pa nastavlja:
  • Ovo ljeto sam rekao “ko prvi otvori gej klub da će uzet debelu lovu. A prvo i prvo, to je moja ideja, priča se očito proširila i eto čuo sam i ja da se otvara, rekao je on i ocijenio da će bar biti otvoren na “idelanoj poziciji” jer buka nikome neće smetati, biće dosta posla, a i to je jedina slijepa ulica u gradu.

Znači, u bar će zalaziti i oni drugačije seksualne orijentacije?

Dubrovčanin Edi Jertec kaže da je ” Dubrovnik je grad koji je otvoren za sve”.

  • Na kraju krajeva, Dubrovnik je među rijetkima ugostio kruzer pun homoseksualnih ljudi, muškaraca ili žena. Dubrovnik je čak imao i konferencije gej populacije. U Dubrovniku su uvijek svi bili dobrodošli. Smatram da su to kulturni ljudi, specifični kao i svi drugi. Ne vidim problem u tome – rekao je on.

Ako se taj bar i otvori u Dubrovniku, smatra Jertec, grad može samo da prosperira jer su to “fini gosti koji će na kraju krajeva popuniti apartmane, hotele i donijeti priliv novca koji očigledno Dubrovniku još uvijek treba”.

  • Treb’o je bit odavno što se mene tiče, i ostale stvari, a ne samo gej bar jer je u Dubrovniku sve više gostiju koji traže nešto drugačije. Po meni je to pun pogodak, ko god da ga otvori, profitirao je. Gej gostiju je u nas jako puno. Imam svoje mušterije, vjerujte to su najbolji gosti. Kažu da su i najbolji prijatelji ženama, pa eto – kaže Katarina Dadić
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE