Otvoren 5. Festival turskog filma u Zenici (FOTO)

Otvoren 5. Festival turskog filma u Zenici (FOTO)
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić
FOTO: Benjamin Hazić

U organizaciji Ureda za turizam i kulturu Turske ambasade u BiH i Asocijacijom Mostovi Prijateljstva BiH – Zenica i Multipleks Ekranom, svečano je otvoren 5. Festival turskog filma večeras u jednoj od sala u Multipleks Ekranu. 

Prisutnima se obratio Jasmin Imamović, izvršni menadžer Asocijacije Mostovi prijateljstva BiH, koji je svima predstavio goste koji su posjetili grad Zenicu ali i pozvao dr.Cengiza Aydin, šefa Ureda za turizam i kulturu Turske ambasade u BiH, da svečano otvori ovaj Festival. 

„Ove godine se navršava peta godina organizacije ovog Festivala, a njegovo prvo otvorenje održalo se 5. aprila u Sarajevu, dok je danas, na poseban dan, 23. aprila otvoren ovdje u Zenici. Za svakog od nas, ovaj datum je poseban jer se u Turskoj ovaj datum obilježava kao i Međunarodni dan djeteta i smatra se velikim praznikom. Obzirom da je Bosna i Hercegovina prošla kroz slične teške etape postojanja i izgubila mnogo djece i mladih ljudi, odlučili smo ovaj dan  provesti sa vama, jer se smatramo jednom velikom porodicom“, istakao je Aydin.

Ovaj festival će trajati od 23. do 27. aprila, a filmovi će se prikazivati u salama Multipleks Ekrana Zenica, i sve projekcije turskih filmova bit će održane u večernjim terminima od 20:00 sati.   

Nakon kratkih obraćanja svi prisutni imali su priliku pogledati prvi film i uživati u čarima Anadolije kroz film „Komandir Šekspir“.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica