Otvoren humanitarni broj za šestogodišnju Azru Neimarliju iz Kaknja

U okviru ranije pokrenute humanitarne akcije za prikupljanje novca za liječenje šestogodišnje Azre Neimarlije iz Kaknja, otvoren je i humanitarni broj putem kojeg je moguće podržati akciju prikupljanja sredstava za liječenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Djevojčici je nedavno dijagnosticiran tumor na mozgu nakon čega je operisana u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Nakon operacije, prema preporuci ljekara, premještena je u Sarajevo radi radioterapije. Međutim magnetna rezonanca je pokazala da se tumor vratio te je vraćena u Kantonalnu bolnicu Zenica gdje je ponovo operisana.

Nakon dvije operacije u periodu od mjesec dana i saznanja da tumor ne miruje, ljekari su Azrinim roditeljima savjetovali da njeno liječenje nastave u Turskoj u Univerzitetskoj bolnici Koc, gdje je nedavno i operisana.

Prema predračunu bolnice, troškovi pregleda, magnetne rezonance i liječenja iznose najmanje 17.500 eura, što porodica nije u mogućnosti da obezbijedi.

Pokrenuta je humanitarna akcija za prikupljanje novca kako bi se Azri omogućilo liječenje.

Svi koji žele pomoći ovoj hrabroj djevojčici mogu to učiniti donacijom preko Sparkasse Banke na račun broj 1995116054290997 na ime Emir Neimarlija, ili pozivom na humanitarni broj 090/291-091.