Portal 072info

Otvoren izviđački interetnički kamp

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U izviđačkom centru na Boračkom jezeru otvoren je izviđački interetnički ljetni kamp pod nazivom „Izviđači to mogu“ u okviru istoimenog projekta. 
Ovakav vid aktivnosti koja se održava po treći put, je plod dugogodišnje saradnje izviđača Zenice i Prijedora, a ove godine okupljeno  je preko 276 učesnika i volonterskog osoblja  iz Prijedora, Bajine Bašte, Beograda, Banja Luke, Prijepolja, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Mostara, Visokog, Kaknja. Nemile i Zenice te tri naša prijateljska udruženja UG „Slovena Cankar”, UG „Rommano Centro“ i Jevrejska opština Zenica.Da izviđačka porodica to može, potvrdio je i veliki broj prisutnih gostiju i zvanica na otvorenju  ceremoniji otvorenja kampa :  Leedy Jean V.D. Direktorica Ureda za odnose sa javnošću Američke ambasade i David Tykvart u njenoj pratnji, Lutvo Mahmutović i Muhamed Mujakić iz ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine , zatim gradonačelnik Zenice Husein Smajlović, predsjednik gradskog vijeća Zenice Nebojša Nikolić, Ministar za prostorno uređenje, promet, komunikaciju i zaštitu okoline ZDK Goran Bulajić, zatim Miralem Redžić iz sektora za društvene djelatnosti Grada Zenice, i Dijana Božić Srdanović predstavnica Arcelor Mittala Zenica. 
Prisutnima su se obratili Edin Šarić predsjednik Saveza izviđača Grada Zenica, Ernest Badnjević starješina OI „Dr. Mladen Stojanović“, Husein Smajlović gradonačelnik grada Zenice, a čast da otvori ovogodišnji interetnički kamp „Izviđači to mogu“ pripala je V.D. Direktorici Ureda za odnose sa javnošću ambasade SAD Leedy Jean. 
Ovo je početak osme i posljednje aktivnosti u okviru projekta „Izviđači to mogu!“ koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američki Država u Bosni i Hercegovini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME