Otvoren javni poziv: Mjera “Tražim poslodavca” od 6. do 10. juna

zaposljavanje 1 696x497 1

Obavještavamo fizičke osobe registrirane na evidenciji nezaposlenih u Federaciji BiH da će javni poziv za učešće u mjeri “Tražim poslodavca 2022” biti otvoren od 6. do 10. juna u periodu od 8 do 16 sati, saopćeno je iz Zavoda za zapošljavanje. 

Online obrazac za apliciranje TP1 bit će dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti.

Mjera podrazumijeva sufinanciranje zapošljavanja osoba, prijavljenih na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH prije dana objave javnog poziva za ovu mjeru, bez obzira na radno iskustvo, dob i stručnu spremu, uz zasnivanje radnog odnosa na period od šest ili 12 mjeseci. Finansijska sredstva za realizaciju ove mjere iznose deset miliona KM, a trebalo bi da bude obuhvaćeno oko 1.600 osoba sa evidencije nezaposlenih u FBiH.

Poznat raspored

Javni poziv će se otvarati parcijalno po kantonima, i to prema sljedećem rasporedu:

6. juni – Hercegovačko-neretvanski kanton i Srednjobosanski kanton,

7. juni – Unsko-sanski kanton, Zapadnohercegovački kanton i Livanjski kanton.

8. juni – Zeničko-dobojski kanton, Bosanskopodrinjski kanton i Posavski kanton,

9. juni – Tuzlanski kanton,

10. juni – Sarajevski kanton.

Kako je napomenuto iz Zavoda, fizičke osobe koje su prijavljene na evidenciju nezaposlenih u određenom kantonu moći će aplicirati isključivo onaj dan koji je u rasporedu naznačen za taj kanton.

Apliciranje poslodavaca od 13. juna

Apliciranje poslodavaca putem online obrasca TP2, koji će također biti dostupan na web portalu Zavoda u meniju Projekti, bit će omogućeno od 13. juna.

– Također, ističemo da su poslodavci i fizičke osobe, kao preduslov za učešće, u obavezi registrirati se na web portalu Zavoda najmanje osam dana prije objave javnog poziva (ukoliko to do sada nisu učinili). Krajnji rok za registraciju je 29. maj. Više detalja o ovoj mjeri, načinu apliciranja i realizaciji dostupno je na web portalu Zavoda www.fzzz.ba- saopćeno je.