Portal 072info

Otvoren konkurs za Fotografiju godine BiH 2013!

Print

Portal Fotografija.ba četvrtu godinu u okviru festivala „Fotografija godine BiH“ organizuje izbor za najbolju fotografiju. I ove godine biraju se pobjednici iz pet kategorija:

  • Priroda
  • Ljudi
  • Fotoreporterska/PRESS fotografija
  • Grad
  • Kreativna fotografija

Na konkursu mogu učestvovati svi zainteresovani koji se bave fotografijom. Na konkursu ne smiju učestvovati članovi upravnih tijela Udruženja „Urban“ iz Sarajeva te članovi žirija. Od pristiglih fotografija iz svake kategorije stručni žiri koji čini osam fotografa će birati po deset najboljih fotografija. Osim toga svaka kategorija će imati posebnog pobjednika. Najbolji radovi će biti proglašeni 24.1.2014 godine u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Umjetničkoj galeriji BiH, nakon čega slijedi ostatak programa Festivala.

Ovogodišnji žiri čine: Regina Azenberg (predsjednica žirija), Mario Romulić, Dražen Stojčić, Mladen Pikulić, Amer Kapetanović, Jan Vermer, Marko Risović i Mario Periša.

Nagradni fond konkursa iznosi 10.000 KM, a grand prix nagrada za ukupnog pobjednika je fotoaparatCanon EOS 5D MK III poklon generalnog pokrovitelja konkursa Canon Bosna i Hercegovina.

Prijaviti se možete na linku – http://fotografija.ba/konkurs/?page_id=33

Participacija za učešće na takmičenju je 11 EUR.

Ovogodišnji konkurs je podržala Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo,

Ovogodišnji konkurs je podržala Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti SarajevoOpćina Stari GradUmjetnička Galerija BiHa generalni sponzor konkursa je Canon , a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BHHT ERONET, DHL, Galerija BlackBOX, Red Bull i Hotel Sarajevo.

Medijski partneri konkursa: KlixRSGAntena SarajevoNezavisne novine, Face TV, Dani, Magazin START BiH.

Prijave na konkurs traju do 31.12.2012. godine.

Dodatne informacije možete naći OVDJE.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box