Portal 072info

Otvoren novi Dnevni centar u Zenici

 1

U prostorijama Udruženja građana Pomirenje, danas je održana svečanost povodom otvorenja novog dnevnog centra za djecu Zenice. Ovaj centar je otvoren uz veliku pomoć IN fondacije i organizacije Kinderpostzegels iz Holandije koje već godinama sarađuju u našoj zemlji, te rade na zaštiti djece i njihovih prava.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Danas otvoreni centar u Zenici nalazi se u Travničkoj ulici i jedan je od 11 aktivnih centara širom BiH koji se bave zaštitom dječijih prava i edukacijom i njihovom njegom. Udruženje Pomirenje je uz finansijsku podršku donatora uložilo više od 8 000 KM i to za adaptaciju i renoviranje prostorija, da bi se djeca osjećala mnogo bolje. Nešto sličan dnevni centar na Mokušnicama otvoren je prije dvije godine i potrebno je naglasiti da su rezultati i napredak vidni i dosta pozitivni, istakao je koordinator dnevnog centra Haris Husejnagić te naglasio kako bez pomoći lokalnih vlasti teško da jedan ovakav projekat može uistinu i zaživjeti i stati na noge. 

Predstavljeno je da je osnovna uloga dnevnog centra obezbjeđenje sigurnog prostora za djecu koja će u novom prostoru moći uz veliku i sigurnu pomoć volontera raditi svoju domaću zadaću, prisustvovati psihosocijalnim radionicama, učiti nove stvari, a ako bdue bilo potrebee na raspolaganju će također imati i individualno psihološko savjetovalište. Najvažnije od svega je to da će ovaj dnevni centar za djecu Zenice biti otvoren sedam dana u sedmici a svoja vrata u Travničkoj ulici neće zatvarati ni praznicima, te tako će biti dostupni 24 sata za sve one kojima je potrebna pomoć.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME