Portal 072info

Otvoren poziv za ugovaranje otkupa malina po najvišim cijenama

Promjene u odnosu između predstavnika hladnjača i primarnih proizvođača maline i kupine bi u narednoj sezoni mogle donijeti poboljšanje perspektive proizvodnje maline u BiH.Primjer takvog iskoraka je kompanija Herbos Nature, koja je već sada otvorila poziv za potpisivanje ugovora o otkupu maline u sezoni 2020, po maksimalnim cijenama koje budu definisane na nivou Bosne i Hercegovine.

“Želimo potpisati ugovore za sezonu otkupa u 2020. godini, kako bismo na taj način mogli planirati vlastitu preradu, a istovremeno imati jedan korektan odnos sa primarnim proizvođačima, kao i do sada”, kazao je za Klix.ba direktor ove kompanije Mirzet Hadžiavdić.

Iz Herbos Nature su pozvali proizvođače s područja Bosansko-podrinjskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog i Sarajevskog kantona, kao i proizvođače sa područja regije istočne Bosne u Republici Srpskoj.

“Na ovaj način ćemo moći osigurati nabavku kvalitetnog proizvoda, a istovremeno dogovoriti siguran plasman svojih proizvoda po maksimalno definisanoj otkupnoj cijeni koja bude vrijedila u BiH za sezonu 2020. godinu. Samo zajedno možemo osigurati kvalitet koji su prepoznali naši kupci u EU”, poručuje Hadžiavdić.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 22
    Shares

Počitajte još

Malinari od nadležnih traže ozbiljniji pristup

072info

Uz cijenu od 2,5 KM malina bi mogla opstati

072info

Sezona malina u Željeznom Polju: Berači su otišli van BiH, a ovo bi mogla biti presudna godina

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box