Otvorena dva nova igrališta za najmlađe Zeničane

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović prisustvovao je danas otvorenju sportskog i dječijeg igrališta u mjesnim zajednicama Perin Han i Sejmen. 

Igrališta su izgrađena u sklopu projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske. Ovaj projekat provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u saradnji sa domaćim vlastima. 

“Grad Zenica nema nadležnost kada se radi o obrazovanju. Međutim na sve načine pokušavamo pomoći Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Više od 100.000 KM izdvojili smo ove godine za podršku programa obrazovanja. Iskoristit ću priliku da se zahvalim donatorima vladama Švicarske i Švedske, kao i UNDP-u na podršci”, istakao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. 

Gradonačelnik Kasumović pohvalio je angažman predsjednice MZ Sejmen i predsjednika MZ Perin Han u cilju poboljšanja uslova života u ovim mjesnim zajednicama. 

Cilj projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” je unapređenje kvaliteta života BH građana kroz osnaživanje lokalnog nivoa vlasti, usluga i infrastrukture na lokalnom nivou, te jačanja demokratske odgovornosti i socijalne uključenosti. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE