Portal 072info

ZENICA Otvorena izložba karikatura

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izložba karikatura „Žene crtaju žene u muzici“, otvorena je danas u galerijskom prostoru zeničke Sinagoge.

Organizator je udruženje „Zona muzike“ iz Zenice. Iz nekog razloga, žanrom karkikature odvajkada suverno vladaju mušarci. Tim vrijednija je zamisao udruženja „Zona muzike“ i njihovog osnivača Josipa Dujmovića da prirede izložbu karikatura čiji će autori biti isključivo žene koje uz to, karikaturišu poznate žene iz svijeta popularne muzike.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dujmović je za izložbu obezbijedio radove umjetnica iz naše zemlje, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Pomno sam provjeravao ali, ističe on, nisam pronašao da se bilo gdje u svijetu postavila izložba sa ovakvim konceptom.

Biljana Šafaržik, Nina Zigi Hadžić, Nataša Rašović, Aljana Primožić Fridauer, Nataša Stojanović Kostovska i Svetlana Ceca Krstić, namjenski su uradile karikature za ovu izložbu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Većina radova je iznimne kvalitete i originalnog autorskog stila i zaslužuju svoje mjesto na stranicama nauticajnijih muzičkih magazina. Sve one, kaže Dujmović, bile su oduševljene prijedlogom da budu dio ove izložbe.

Udruženje „Zona muzike“ za jesen priprema još jedan program koji će imati prefiks „prvi u Bosni i Hercegovini“. Radi se o međunarodnom festivalu muzičkog dokumentarnog filma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako je do njegovog početka ostalo još mnogo vremena na adresu organizatora ,kako saznajemo, stiglo je već više od 30 prijava.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)