Otvorena manifestacija “Želja za Resulom”

IMG 6507 696x464 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Prigodnim programom održanim u džematu Bilino Polje svečano je otvorena manifestacija “Želja za Resulom” koju Medžlis Islamske zajednice Zenica organizuje već devetnaestu godinu. Manifestacija je posvećana životu i poslaničkoj misiji Muhameda, a.s., s ciljem da se njegov životopis približi vjernicima a ujedno da se predstavi i njegova uzorita praksa.


Ovogodišnja manifestacija će trajati od 14. do 30. oktobra a obilježit će je mevludski programi u džematima, promocije knjiga, prigodna predavanja i tribine.

ČITAJ JOŠ:  Gradonačelnik Kasumović ugostio ambasadora Islamske Republike Pakistan u BiH

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica mr. Jakub ef. Salkica, manifestaciju je proglasio otvorenom ističući Poslanikovu posebitost: “Manifestacija ima za cilj da promoviše vrijednosti iz Poslanikova života, da istakne poslaničku veličinu Muhameda, a.s., i da nas posjeti na posebnost čovjeka čije rađanje je bilo uzrok mnogim događajima. Svjetlo koje je tog ponedjeljka, 12. Rebiul-evvelskog dana zasjalo, svjetlo koje je Poslanik, a.s., donio kako on kaže, sija noću kao i danju, sija danas kao i onda.”

ČITAJ JOŠ:  BRAVO ZENICO: Građani opremaju stan i donose hranu majci Zejfi i Ahmedu koji su spavali na klupi

Prigodnim i nadahnutim govorom se obratio i gost večerašnjeg programa, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići, Izet ef. Čamdžić govoreći o Poslanikovim, a.s., porukama koje su univerzalne do Sudnjega dana, i čija značenja treba crpiti kako bi u ljudskim srcima zasjalo svjetlo koje se vidjelo kada je Poslanik došao na Dunjaluk.

GODISNJICA
MARKETING