Portal 072info

Otvorena nova Guinnessova knjiga rekorda

guinnessova knjiga rekorda

Ono što će novo obilježiti novu Knjigu rekorda jeste pas koji hoda po tankom užetu, aktrobatkinja koja sipa i pije čaj koristeći svoje sopstvene noge, koza koja vozi skejtbord, atletičarka u štiklama i ostali bizarni i nevjerovatni, nemogući, stvarni rekordi, te se ovo sve može naći u novoj Guinnessovoj knjizi rekorda koja treba da bude promovisana za 2014. godinu.

Pored svakodnevnih zanimljivih stvari koje se mogu naći u ovoj knjizi, ono što nas čeka jesu zanimljive priče o najmanjem psu na svijetu Čudesnoj Milly, Pukovnik Meow, mačku sa najdužom dlakom, najmanjem automobilu na svijetu i mnoge druge zanimljive priče. 

„Ovogodišnji rekorderi su fascinantni i pomalo neobični, baš kao i uvijek“, istakao je glavni urednik Guinnessove knjige rekorda Craig Glenday. 

Važno je naglasiti da je za 2013. godinu stiglo preko 50.000 zahtjeva za ubrajanje među rekord, a većina njih su odbijeni jer su jednostavnoo čudni, okrutni, nezanimljivi ili opasni, te samim tim nisu spadali u kategoriju za ovu svjetsku knjigu. Takve priče su se samo navele pod naslovima u medijima, te se neće naći u knjzi rekorda, a one su “invalid koji je ubio najviše medvjeda“, “najduži crtež voza“ i slično.

Podijelite članak