Portal 072info

Otvorena prva prodavnica za penzionere u regionu

14 12
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U zgradi Autobuske stanice u Trebinju jučer je otvorena prva prodavnica za penzionere u kojoj će ova populacija moći kupovati po znatno nižim cijenama osnovne životne namirnice. Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja, istakao je da je ovo pionirski projekt u regionu.

Subvencija Grada

– Ova prodavnica će za najstariju populaciju imati cijene znatno jeftinije od uobičajenih u trgovačkim radnjama, pri čemu će visina popusta koju kupac ostvaruje zavisiti od iznosa penzije. Penzioneri koji imaju penziju do 200 KM imat će popust od 50 posto, oni koji imaju penzije do 300 KM imat će popust od 35 posto, a penzioneri koji imaju do 404 KM, koliko je prosječna penzija u RS, imat će 25 posto popusta, odnosno subvencije Grada – pojasnio je Ćurić. 

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Dodao je da će u narednom periodu izdavati i kartice za korisnike invalidskih penzija koji imaju manje od 60 godina. Prodavnica za penzionere poslovat će u okviru Agrarnog fonda, a u Trebinju je oko 7.800 penzionera od kojih polovina ima penziju manju od prosječne.

Prema riječima Veselina Dutine, direktora Agrarnog fonda Trebinje, u prodavnici će se moći kupiti osnovne životne namirnice.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Imat će kartice

– U saradnji s Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja, došli smo do podataka svih penzionera koji mogu kupovati u ovoj prodavnici. Svaki penzioner će imati karticu, koja će biti svojevrsna identifikaciona karta za kupovinu u ovoj prodavnici – naveo je Dutina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Avaz

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6