Portal 072info

Otvorena zimska sezona i “Šankanje”: Na Vlašiću opet hiljade gostiju

Dodjelom priznanja zaslužnim pojedincima i najboljim turističkim objektima večeras je zvanično otvorena zimska turistička sezona na planini Vlašić.

Trodnevna zimska bajka na ovoj bh. ljepotici započela je dodjelom priznanja „Avazu“ za doprinos razvoju turizma. Najbolja turistička destinacija u Srednjobosanskom kantonu je Jajce, najbolji hotel je „Blanca“ Vlašić, priznanje za najbolji planinski hotel otišlo je „Pahuljici“ na Vlašiću, gradski je kiseljački „Bank“…

Najbolja destinacija ljetnog turizma je opet Jajce i najveća kulturna atrakcija godine je tvrđava „Stari grad“ Travnik, dok je najveća prirodna atrakcija vodopad u Jajcu.

Zimska fešta nastavljena je otvaranjem najboljeg zimskog festivala u BiH, „Šankanja“, koncertom Rialde u „Solazur“ areni.

I ove godine ova zimska fešta okupila je značajan broj turista, pa su svi ugostiteljski, ali i smještajni kapaciteti bili popunjeni, usprkos činjenici da je ovogodišnja manifestacija otvorena bez bijelog pokrivača.

Na istom mjestu dlanove mase okupljenih turista i domaćih zagrijao je Saša Kovačević, koji je napravio nezaboravnu atmosferu, kakva je bila i na after partiju.

Organizatori, agencija „Solazur & Bueanvista“, i ove godine su napravili pravi zimski spektakl, a sve posjetioce Vlašića danas očekuju besplatna planinska tura u jutarnjim satima, potom predstava za djecu u hotelu „Blanca“ gdje dolazi i Djed Mraz koji će djeci dijeliti paketiće. Slijede igre bez granica na platou Babanovca, a „Šankanje“ se nastavlja koncertom Amela Ćurića u 20 sati.

Koncert večeri je od 23 sata, gdje će publiku zabavljati Aleksandra Prijović.

Iz Turističke zajednice SBK kažu kako u ova tri dana očekuju 10-tak hiljada noćenja, a sudeći po prvoj večeri, takve brojke neće biti teško nadmašiti. 

Šankanje 2019! Powered by Sol Azur – Buena Vista

Gepostet von 072info am Freitag, 20. Dezember 2019

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 55
    Shares

Počitajte još

Dok se po gradovima guše: Vlašički robinzoni ne poznaju smog, doktora, niti tablete

072info

Saslušan prevarant koji je stotinu puta iznajmio vikendicu na Vlašiću

072info

Vlašić: Preko interneta iznajmio vikendicu, naplatio avanse i nestao

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box