Portal 072info

OTVORENO PISMO REISU: Može li Bosanac biti musliman ako nije član SDA?

reis kavazovic zele razdrobiti bosnjake a onda i bih trt bosanski 11476
KRAJ REKLAME

Pitamo se uvaženi efendija Kavazoviću, da li islam dopušta ovakve skandale i ispade ili je tačna ona narodna priča da su pravi muslimani u SDA, te da ne možeš biti musliman ako nisu u(z) Stranku demokratske akcije, navodi se u otvorenom pismu

Reis Kavazović je ovih dana dobio otvoreno pismo u kojem se traže odgovori na pitanja ko dopušta organizovanje predizbornih skupova SDA u haremu džamije u Visoko.

Rusmir Isak banner

Pismo prenosimo u cijelosti:

– Poštovani i uvaženi reisu-l-ulemo Islamske zajednice Bosne i Hercegovine, Huseine ef. Kavazoviću,

A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

pišemo Vam ovo pismo zgroženi događajima i stvarima koje se dešavaju unutar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno Medžlisa Islamske zajednice Visoko.

19. septembra 2020. godine, u mjesto Kološići nedaleko od Visokog, u haremu navedene džamije održan je predizborni skup Stranke demokratske akcije, kandidata za gradonačelnika Visokog Mirze Ganića i monogobrojnih kandidata za Gradsko vijeće Visoko. Sve ove tvrdnje potvrđuje i fotografija koju vam šaljemo u prilogu ovog pisma.

072 Mirza Husetic 1

Pitamo se uvaženi efendija Kavazoviću, ko je dopustio imamu džamije u Kološićima Adnanu Muratoviću, da dopusti skup jedne političke partije u haremu, te da istom prisustvuje i lobira za SDA-ovce?

Pitamo se uvaženi efendija Kavazoviću, da li efendija koji je uposlenik Islamske zajednice u BiH, zna za Odluku Rijaseta IZ koja je donesena 28. avgusta 2002. godine, a u kojoj se navodi:

1. Islamska zajednica ne promovira ni jednu političku stranku, a nosioci vjerskog autoriteta u Islamskoj zajednici ne mogu obnašati nikakvu političku funkciju. Imam je jedan od nosilaca vjerskog autoriteta u Islamskoj zajednici, pa shodno spomenutoj Odluci, ne može istovremeno biti imam i obnašati neku političku funkciju. Treba se opredijeliti za jedno ili drugo polje djelovanja.

Pitamo se uvaženi efendija Kavazoviću, da li islam dopušta ovakve skandale i ispade ili je tačna ona narodna priča da su pravi muslimani u SDA, te da ne možeš biti musliman ako nisu u(z) Stranku demokratske akcije.

Pitamo se uvaženi efendija Kavazoviću, da li mi izdvajamo svoj novac za Islamsku zajednicu da bi imami mogli promovisati SDA u džamijama? Pitamo se uvaženi efendija Kavazoviću, da li ste vi pobornik ovakvih postupaka i da li ćete sankcionisati ovog imama?

Selam i svako dobro Vam Želimo!, navodi se u ovom otvorenom pismu.

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

Podijelite članak
072 Kenan Aida