Portal 072info

Ova aplikacija garantira sigurnost na internetu

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Disconnect, aplikacija koja kombinuje VPN i blokiranje tragača, može da vas zaštiti od svih potencijalnih prijetnji po sigurnost i privatnost na internetu.

Jedan način da ostanete sigurni na internetu je ako investirate u VPN, osnovno sigurnosno rješenje koje maskira vaše aktivnosti na internetu od vašeg internet providera, hakera i drugih njuškala. Ovo je osnovni nivo sigurnosti koji bi svako trebao da koristi dok surfa internetom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Druga solucija je nešto poput Disconnect aplikacije, koja kombinuje blokator tragača i VPN, i koja je priznata od različitih organizacija kao najbolji alat za sigurnost i privatnost na tržištu.

Doživotnu pretplatu na ovaj servis možete nabaviti po cijeni od 49 dolara na Mashable.com.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Obično, VPN usporava pretraživač zbog kombinacije enkripcije koja jede CPU, prebacivanja kroz servere koji su udaljeni, ili vašeg provajdera koji usporava takvu konekciju.

Disconnect pomaže pri povećanju brzine pretraživanja, zbog svog integrisanog blokatora tragača i malware detektora. Spriječavajući tragače koje sajtovi, hakeri i ostali postavljaju svugdje na internetu, Disconnect se pokazao tako što je pojačao brzinu pretrage i do 44 posto, pritom koristeći 39 posto manje protoka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Disconnect vam dopušta da vršite pretrage potpuno privatno, dok maskirate svoju IP adresu i lokaciju. Kombinovan sa enkriptovanom Wi-Fi konekcijom, takođe štiti vaše osjetljive online aktivnosti od bežičnih prisluškivača, kao i kompanija, cyber-kriminalaca i vladinih entiteta, koji redovno pokušavaju da prate vaše informacije na internetu.

Čak vas štiti i od samog sebe. Politika privatnosti ove aplikacije zabranjuje sakupljanje IP adresa ili bilo kakvih drugih ličnih podataka.

Avaz.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME