Ova firma je isplatila 1.000 eura svakom zaposlenom

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Energetski bonus od 1.000 € za svih 3.300 zaposlenih kako bi se spriječile negativne posljedice sve većih računa za energiju i inflacije.

Riječ je o inicijativi Tesya grupe koja posluje u oblasti prodaje građevinskih mašina, prodaje mašina i uređaja za proizvodnju električne i mehaničke energije, prodaje naprednih sistema za upravljanje gradilištima, skladištima i logistikom.

“Tokom ovog teškog perioda, željeli smo poslati signal našim kolegama da smo uz njih kroz dobra i loša vremena”, rekao je predsjednik i izvršni direktor Lino Tedeschi. “Vjerujemo da je neophodno da pomognemo jedni drugima i da zajedno prebrodimo ova teška vremena i nagradimo veliku posvećenost zaposlenih u omogućavanju uspjeha grupe.”

ČITAJ JOŠ:  BBC: Bosna drhti dok se duh nacionalizma vraća

Šta je grupa Tesya?

Tesya je dioničko društvo koje nije na berzi, osnovano je prije skoro 90 godina, a 2021. godinu završilo je prometom od 1,4 milijarde eura.

Sastoji se od 19 kompanija, među kojima je i Teknoxgroup BH Sarajevo, ima 95 ureda i prisutan je u Italiji, Portugalu, Španiji, Andori, na Zelenortskim ostrvima, Malti i cijeloj regiji jugoistočne Evrope – od Slovenije do Albanije.

Akta.ba

GODISNJICA
MARKETING