Ova tri odjevna komada u ormaru su opasna po zdravlje

moda zdravlje savjet januar 2021

Omiljeni odjevni komadi nisu uvijek i najzdraviji. Iako nekada slijepo pratimo modne trendove, jednostavni neki odjevni komadi nisu dobrodošli za naše tijelo, odnosno posljedice koje možemo pretrpjeti.

Žene moraju izbjegavati nošenje određenih odjevnih predmeta ili ukrasa, ma koliko im oni bili dragi jer postoji veliki broj svakodnevnih odjevnih komada koji mogu izazvati bol u mišićima, kao i loše utjecati na držanje tila, krvni pritisak i leđa.

Popularna pencil suknja

Ova uska suknja, model suknje koji je vrlo popularan kod žena svih starosnih grupa, prvenstveno zbog elegancije i seksipila. Ipak, ljekari su je izdvojili kao odjevni komad koji negativno utiče na zdravlje. Kako su istakli,ova suknja je zbog svoje dužine i skupljenog oblika otežava korak, te može izazvati bol u nogama.

Težak nakit

Iako je ovaj nakit vrlo moderan, doktori savjetuju da izbjegavate njegovo nošenje. Glavni razlog je težina, koja može opteretiti vaš vrat, gurati ga napred i izazvati bol. U slučaju da stalno nosite ovakvu vrstu nakita, budite sigurni da na duže staze može uzrokovati glavobolju, i stalni osjećaj pritiska u predjelu vrata.

Torba na jedno rame

Same po sebi nisu toliko loše, ali ako je riječ o velikoj težini koju nosite svakodnevno budite sigurni da će se to odraziti na vaše zdravlje. Prvenstveno se to odnosi na bol u ramenima i vratu, koji se najčešće javljaju, ali postoji mogućnost bola u leđima i nastanak artritisa, piše magazin.novosti.rs.

Prethodni članakČovjek koji je vratio svjetlo u Petrinju: Više od 120 trafostanica neupotrebljivo
Sljedeći članakBlagdan je Sveta tri kralja