Portal 072info

Ovacije u Novom Sadu za predstavu BNP-a

Nagrađivana predstava ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” najtrofejnijeg bh. pozorišta, u okviru Sterijinog takmičarskog programa, je igrana  u dva termina, u nedjelju, 29. maja u Novom Sadu.

Publika je ovacijama i dugim aplauzom nagradila obje izvedbe predstave ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, u režiji Mirjane Karanović.

Predstava je u zvaničnoj konkurenciji takmičarskog programa 61. Sterijinog pozorja Novi Sad. Ova predstava je nedugo poslije premijere nagrađivana u više kategorija, tako je Mirjana Karanović dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje, Enes Salković je dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, a Tanja Šljivar nagradu za najbolji dramski tekst na XV festivalu bosanskohercegovačke drame Zenica 2016.

Za izvođenja ove predstave su najavljena i međunarodna gostovanja na festivalima u okviru takmičarskih programa. ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” je drama koja koncept role play-a, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja – ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri. 

U predstavi igraju Mirjana Karanović i Enes Salković, a režiju potpisuje Mirjana Karanović. Autorica dramskog teskta je Tanja Šljivar.   

Podijelite članak