Portal 072info

Ovaj bh. grad živi u strahu: Svi bruje o pucnjavama i obračunima, a policija zatvara oči?

capljina pucnjava 696x391 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sigurnosnom situacijom u gradu nije zadovoljan ni prvi čovjek Čapljine Smiljan Vidić koji je od ministra MUP-a HNK Slađana Bevande zatražio poduzimanje sigurnosnih mjera, ali i smjenu načelnika PU Čapljina Maria Zovke, te naveo veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika PU Čapljina.

Građani Čapljine u svakodnevnom su strahu za svoju sigurnost, jer se u posljednje vrijeme na ulici dešavaju pucnjave, ranjavanja, o mafijaškim obračunima otvoreno se piše na društvenim mrežama, a kako tvrde, policija ne poduzima ništa da se oni koji siju strah privedu i kazne, te da građani ne strahuju za svoje živote.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čapljina i danas, gotovo mjesec dana nakon pucnjave ispred kafića ’’Draft’’, bruji o tome kako je zbog propusta policije počinilac pušten da ’’izšeta’’ iz grada i pobjegne u Hrvatsku.

Raniji napadi

Zašto grad nije odmah blokiran, a počinilac uhapšen, da li je policija nesposobna ili štiti kriminalace, kome odgovara haos u Čapljini i zašto, samo su neka od pitanja koja Čapljinci svakodnevno postavljaju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon pucnjave 7. avgusta u Čapljini jednomjesečni pritvor je određen Adrijanu Jurkoviću zvanom Adi (27) iz Čapljine, zbog osnovane sumnje da je podstrekavao Matka Križanovića (28) iz Čapljine na pokušaj ubistva Igora Č.

Prema saznanjima iz Tužilaštva HNK, čapljinska policija prije ovog incidenta imala je prijave zbog napada nepoznatih osoba na I.Č., ali se nije preduzelo ništa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ono što je posljednjih dana ponovo  unijelo nemir su objave na društvenim mrežama u kojima pojedinci javno i otvoreno pišu o pucnjavama po Čapljini, napadu na kuće i obračunima, a da policija ne reaguje i da javnost nije obavještena šta se dešava.

Sigurnosnom situacijom u gradu nije zadovoljan ni prvi čovjek Čapljine Smiljan Vidić koji je od ministra MUP-a HNK Slađana Bevande zatražio poduzimanje sigurnosnih mjera, ali  i smjenu načelnika PU Čapljina Maria Zovke, te naveo veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika PU Čapljina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Zadnjih nekoliko godina na području Grada Čapljine se dogodilo više teških kaznenih djela a niti jedno od tih djela odnosno niti jedan počinitelj nije otkriven. Vrhunac tih nemilih događanja se desio 07.08.2020. kada se u večernjim satima u ulici punoj mladih ljudi pucalo iz automatskog oružja. Jedna osoba je ranjena a samo pukim slučajem niko više nije stradao. Ovaj događaj je unio veliki nemir i strah među žitelje Čapljine i veliku dozu ogorčenja na rad policijskih službenika u PU Čapljina. Pitamo se kako sudionici ovakvih događaja mogu ostati nesankcionisani. Kao gradonačelnik ovoga grada nemam nikakvih ovlasti nad radom PU Čapljina i PS Čapljina ali kao gradonačelnik ovoga grada u ime mojih sugrađana imperativno zahtjevam od Vas kao nadležnog ministra da poduzmete sve potrebne radnje kako bi ovi događaji bili rasvijetljeni a akteri tih događaja sankcionisani’’, naveo je Vidić.

Odreagovali profesionalno

Načelnik policije Mario Zovko odgovorio je kako je policija odregovala profesionalno. ’’Uniformisana policija ove PU je odmah izišla i osigurala lice mjesta, tužilac je s ekipom za uviđaj Sektora krim. policije MUP-a HNK izvršio uviđaj, poduzete su mjere na pronalasku počinioca, u čemu su sudjelovali i pripadnici Jedinice za podršku MUP-a HNK. Jedan počinilac je lišen slobode i nad istim se provodi kriminalistička obrada, a za drugim počiniocem je raspisana međunarodna potraga zbog sumnje da se nalazi na području susjedne države’’, zaključio je Mario Zovko.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čapljinci strahuju od novih nemilih scena, jer pojedinci ne prezaju ni od koga, a policija zatvara oči, piše Topportal.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

BiH: Teška saobraćajna nesreća u BiH, preminuo pješak

072info.com

Saobraćajna nesreća kod Čapljine: Neslužbeno, poginuo mladi bh. rukometaš?

072info.com

Stravična nesreća u BiH: Stijena pala na automobil, povrijeđen desetogodišnji dječak

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)