Ovaj bh. pjevač prije muzike bio golman: Nedavno s Džekom bio na treningu

4 10
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Adnan Nezirov danas je jedan od najtraženijih pjevača iz postave “Zvezda Granda”, a malo ko zna da je pred njim prije pjevačke bila i više nego uspješna fudbalska karijera.

Od malih nogu, zapravo od osme godine krenuo je u školu sporta i želio samo jedno, da ide putem fudbala i da zahvaljujući lopti obiđeo svijet.

– Cijelo svoje odrastanje sam posvetio fudbalu, treninzima i sportu, prošao sam sve profesionalne škole za golmana. Bio sam i u pionirima, u kadetima i u seniorima sve do prve ekipe, igrao za klub “Jedinstvo” u Bihaću, čak sam odigrao i nekoliko turnira u Austriji, Velsu, Njemačkoj. Danas mogu da kažem da sigurno da nisam pjevač, postao bih fudbalska zvijezda – započinje svoju priču Adnan koji je već 25 godina u sportu.

Doduše, danas samo rekreativno jer je nije imao sreću da se vine u sam fudbala.

– Nisam i nikad neću odustati od fudbala, jednostavno nisam imao tu sreću, nisam imao ljude koji će da me ubace gdje treba. Bio sam u sredini koja nije bila dobra za uspjeh,nisam mogao da napredujem u maloj sredini, ali nisam odustao. Svake sedmice treniram, u posljednje vrijeme zbog obaveza nisam uspjevao da stignem na sve termine, a inače 3 do 4 puta sedmično treniram i igram fudbal – ističe Nezirov.

Fudbal mu je osim čistog zadovoljstva donio i mnoge kontakte, a jedno od njih je i sa Edinom Džekom, sa kojim se i dan danas druži. Nedavno je imao čast da na terenu zaigra i sa Senijadom Ibričićem.

–  Edin Džeko mi je prijatelj, Ibričič Senijad koji igra u Ljubljani takođe. Skoro smo imali neku fešticu u Sloveniji, družili smo se do jutra i u nekom trenutku su počeli da se šale sa mnom kao ‘hoćemo li sutra da odradimo trening sa našim golmanom iz prve ekipe’ i ja pristanem. Iskreno, dugo nisam odradio profi trening i baš sam se uželio. I mi stvarno ujutru odemo, odradimo trening sa trenerom poznatog slovenačkog kluba i svojim umećem zapanjim i njih i njihovog trenera. Baš se iznenadio, čak mi je rekao ‘Pa ti si stvarno dobar, nije to samo priča’. Nije mi vjerovao, jer je znao da sam pjevač, ali nije slutio da sam dobar fudbaler i da sam prošao svu školu – s osmijehom prepričava.