Portal 072info

Ovaj biznis je veliki trend u svijetu, a mlada poduzetnica ga pokrenula i u BiH

Screenshot 15 30
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vrijeme pandemije COVID-19 i mjera socijalne distance, samo je kratkoročno usporio rast i razvoj novih praksi u prevozu putnika u zemlji i svijetu. 

O tome smo razgovarali sa Adelom Kadirić iz „Kudćeš.ba“, domaćom platformom za povezivanje i dijeljenje prevoza.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ova platforma na brz i jednostavan način povezuje vozače koji imaju slobodna mjesta u vozilu, s jedne strane i putnike koji traže prevoz, s druge strane, u cilju smanjenja troškova prevoza. Pored uštede novca Kudćeš.ba pruža i niz drugih prednosti.

– Ovo je autostop savremenog doba. Potreba dijeljenja vozila na različitim putnim relacijama, bila to gradska vožnja, stalna putovanja u drugi grad radi posla ili putovanja u inozemstvo, sveprisutna je u našoj zemlji. Mnogi su pribjegavali različitim grupama na društvenim medijima, ali smo mi htjeli kreirati platformu sa jasnim fokusom, a sve s ciljem smanjenja troškova prevoza – pojašnjava Kadirić.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Garantovana sigurnost putnika

Platforme ove vrste širom svijeta nude efikasnu pretragu i rezervaciju vožnje, fleksibilno vrijeme polaska, te minimalne troškove putovanja.

– Verifikacija vozača se vrši putem administracije čime garantujemo sigurnost korisnika. Također, moguće je putem ove platforme utvrditi i plaćanje troškova prevoza. Otvorili smo i mogućnost da vozač i putnici budu samo osobe ženskog spola, kao dodatnu mjeru koja je rezultat upita koje smo dobili – dodaje Kadirić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Iz „Kudćeš.ba“ poručuju da prate svjetske standarde kada je u pitanju zaštita od COVID-19.

– Svi korisnici moraju provjeriti temperaturu prije putovanja. Također, postoje pravila o pranju ruku s dezinficijensom koji ima najmanje 60% alkohola. Svi putnici sa sobom imaju maramice, te pridržavaju se pravila vezanih za nošenje zaštitne maske u prevozu. I najvažnije, svi korisnici vode posebno računa o pranju i čišćenju vozila prije kontakta i prevoza – napominje Kadirić.

Strah postoji, ali ekipa „Kudćeš.ba“ smatra da korisnici postepeno grade jednu odgovornu zajednicu, u kojoj svi vode računa jedni o drugima. Kroz programe tehničke podrške USAID Projekta “Diaspora Invest” razvili su i nove načine pristupa potencijalnim korisnicima.

Žele smanjiti rizike

– Svi smo svjesni izazova. Idemo na posao svaki dan, izlažemo se riziku. Iste opasnosti nosi i vožnja taksi prevozom ili gradskim saobraćajem. Ovdje se upoznajemo, uvažavamo higijenske standarde, te odgovornim pristupom želimo smanjiti rizike. Mi ćemo nastaviti sa razvojem novih mehanizama kako bismo približili ovakvu vrstu prevoza našim sugrađanima. Jednostavno, dijeljenje vozila i prevoza je ideja čije je vrijeme već došlo širom svijeta. Drago nam je da smo, na neki način, mi pioniri takve prakse u BiH – dodaje Kadirić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

BiznisInfo

Podijelite članak
  • 8
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6