Portal 072info

Ovaj bračni par iz Turske mozak je vakcine koja je 90% efikasna protiv korone: Vrijednost kompanije nakon “probijanja” cjepiva je 21 milijarda dolara!

Screenshot 6 645
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Farmaceutsku kompaniju BioNTech, koja je razvila 90 posto efikasnu vakcinu protiv koronavirusa, osnovali su Ugur Sahin i Ozlem Tureci koji žive i rade u Njemačkoj, no porijeklom su iz Turske.

Vijest da je vakcina Pfizer 90 posto efikasna protiv koronavirusa je najavljena kao prekretnica u globalnoj borbi protiv koronavirusa.
Američki farmaceutski gigant Pfizer je samo finansirao vakcinu, a naučni dio posla je djelo BioNTecha, njemačke kompanije koju su osnovali predani ljekari bračni par Ugur Sahin i Ozlem Tureci.

Naučnici i preduzetnici Sahin (55) i Tureci (53) su sada među 100 najbogatijih Nijemaca, a vrijednost njihove kompanije BioNTech porasla je na 21 milijardu dolara nakon “probijanja” vakcine.

Glavni izvršni direktor BioNTecha Ugur Sahin je rođen u turskom gradu Iskenderunu, a u Zapadnu Njemačku se preselio sa četiri godine. Doktorica Tureci, koja je glavna medicinska službenica kompanije je rođena u Njemačkoj i kćerka je turskog ljekara koji je u zemlju migrirao iz Istanbula.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 10
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Otkriven lijek koji u roku od 24 sata sprječava širenje koronavirusa

Portal 072info

Liječnik iz Hrvatske o zarazi koronom: Ovakav tok bolesti nismo vidjeli

Portal 072info

I “pokusni kunići“ kad zatreba: Kako u BiH provode ispitivanje lijekova Favira i Avigan

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME