Ovaj zdravi napitak je najveći neprijatelj bijelim zubima

Screenshot 1 2264
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Ima svoje prednosti, ali i jednu manu.

Odavno je poznato da je kafa veliki neprijatelji bijelih zuba, ali stomatolozi sad kažu da čaj još više utiče na boju zubne gleđi. To važi za sve čajeve, ne samo za tamne.

“Zubna gleđ je porozna i može da apsorbuje tanin iz čaja, čineći zube tamnijim, sivkastim ili smeđkastim”, stomatolog dr Jordan Kirk.

Čaj sadrži nekoliko jedinjenja koja mogu da izazovu tu ružnu prebojenost zuba, mijenjajući im boju i za nekoliko nijansi, a na to koliko će se promijeniti boja gleđi utiče i to koliko jak čaj volite, prenosi prva.rs.

ČITAJ JOŠ:  Posljednja trećina ramazana, oslobađanje od vatre

Zeleni čaj najviše boji zube, jer sadrži najviše tanina, poručuju stomatolozi. Tanini imaju i dobrih strana, antioksidanti su, tako da smanjuju rizik od raka i kardiovaskularnih bolesti, naravno.

Ali, ako je čaj “vaše piće” jako je važno da zube perete najmanje dva puta dnevno, i to posvećujući tridesetak sekundi svakoj polovini svake vilice.

To je najjednostavniji način da spriječite da vaši zubi poprime ružnu boju, a da ne morate da mijenjate navike i izbacujete vaš omiljeni čaj iz upotrebe.

ČITAJ JOŠ:  Hrana za ljepotu: Evo zašto bi žene trebale češće jesti chia sjemenke i borovnice
GODISNJICA
MARKETING