Ovako danas izgleda zvijezda “Vaska žabate”, bugarske pjesme koja je zarazila internet 

Podijelite vijest

Bugarska narodna pjesma “Kombajn – vršalica” ili, kako je korisnici društvenih mreža zovu “Vasko žabata”, dosegnula je veliku popularnost proteklih dana. To ne bi bilo čudno da nije riječ o pjesmi koja je nastala prije 20 godina. Ovako danas izgleda njena zvijezda.

Ukoliko ste korisnik društvenih mreža, ovih dana morali ste čuti bugarski hit koji je zarazio korisnike širom svijeta, pa tako i naše regije.

TikTok preplavile su objave sa refrenom u pozadini koji glasi: “Na kitarata Vasko žabata, toi ste sviri dragi gosti samo za vas”, a iako mnogi nisu ni znali o čemu on govori, zarazna melodija učinila je svoje.

Pogledajte video ovdje: https://fb.watch/e_fTmM7tVM/?fs=e&s=cl

Sada, sudeći po Facebook profilu grupe, poznato je da je ona i danas aktivna, a nedavno su svoj proslavljeni hit izveli i uživo.

U odnosu na spot koji je predstavljen prije 8 godina, na snimci se vidi kako se pjevač prilično promijenio, a danas ima i sijedu kosu. Ipak, od pjevanja nije odustao.

Ispod su se odmah počeli nizati komentari, a korisnici su poručili grupi da s ovom pjesmom iduće godine idu na Eurosong.

“S ovim da idete na Eurosong, od nas odmah dobijate 12 poena”, komentar je jednog korisnika.

Pojedini korisnici iz Srbije pozvali su ih da dođu u njihovu zemlju: “Kada planirate turneju po Srbiji?”, pitali su izvođače.

Pjesma je, podsjetimo, snimljena prije 20 godina, ali svoju istinsku slavu živi tek sada.

Ovo, također, nije ni prvi put da se nešto slično dešava. Početkom godine bio je to slučaj i sa bh. folkerom Fazlijom čija je pjesma “Helikopter” postala popularna, te su se uz nju, osim brojnih korisnika TikToka, snimale i pojedine slavne ličnosti.

Klix