Portal 072info

Ovako je nakon tragedije reagirao mladić koji je divljačkom vožnjom ubio troje mladih ljudi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Otac Despota Vranića koji je u teškoj saobraćajnoj nesreći u Novom Sadu ubio troje mladih koji su se vraćali s proslave male mature za Blic je otkrio što je njegov sin govorio i kako se ponašao nakon tragične nesreće. Otac je sina našao u hitnoj pomoći.

 “Držao je rukama glavu i uplakan ponavljao da je ubio troje ljudi. Bio je izubijan po cijelom tijelu, ali kao da nije bio svjestan bola, već se samo ljuljao i ponavljao da je ubio ljude”, tim je riječima potreseni otac započeo svoju ispovijest.

“Bilo mi je zeleno svijetlo na semaforu i u posljednjem trenutku sam ugledao nešto crno i zatim osjetio strahovit udarac. Ništa nisam mogao učiniti”, rekao je Despot ocu, priznajući pritom da misli da je vozio oko 100 km/h, kao i da je te večeri popio nekoliko gutljaja žestice.

Shrvani Nebojša Vranić rekao je kako je Despot ustvari žurio za Hitnom koja je prevozila njegovog prijatelja nakon što je teško povrijeđen u tučnjavi koja je ranije izbila u Irigu. Tvrdi da je i “Audi” kojim je njegov sin upravljao ustvari od povriješenog prijatelja.
2

Porodica Vranić također je u žalosti zbog gubitka tri mlada života. Nebojša je 12 godina radio u Hitnoj pomoći i spašavao tuđe života, a tvrdi da su mu i djeca odgojena u tom duhu.
Porodicu Vranić su pogodile pretpostavke o tome da je Despot bahati “tatin sin” koji divlja skupocjenim automobilom po ulicama.

“Živimo od onoga što supruga zaradi u svom frizerskom salonu. Imamo jedan automobil star 15 godina, stan otplaćujemo na kredit. “Audi” si ne možemo priuštiti. Prosječna smo porodica koja spaja kraj s krajem”, iznio je svoju stranu Nebojša koja je nedavno ostao i bez posla.

Despot Vranić trenutno se nalazi u jednomjesečnom pritvoru pod kaznenom prijavom za teško djelo protiv sigurnosti u saobraćaju. Roditelji ga zasad ne mogu posjetiti. Vranići nisu uložili žalbu na određivanje pritvora smatrajući da je bolje da im sin trenutno bude dalje od svega što se događa. Pred istražnim sucem Despot se branio šutnjom.

Podsjećamo, Despot je usmrtio Milicu Ležimirac, Vladicu Matovića i Aleksandra Marića u teškoj saobraćajnoj nesreći kada je na raskrižju naletio na njihov automobil.

21-godišnji Vranić se u noći sa subote na nedjelju u Novom Sadu upravljajući svojim Audijem 160 km/h zabio u njihov automobil. Od jačine udarca poginuli su na mjestu nesreće. Na jednoj snimci vidi se da se u prvim trenucima nakon nesreće nitko nije zaustavio da pomogne iako su svi vidjeli dva automobila, od koji je jedan bio u potpunosti smrskan.
index.hr/haber.ba
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME