Ovako nana Hava liječi oči: Ispere usta alkoholom, podigne kapak i pacijentu liže oko sve dok…

Ispere usta alkoholom, priđe pacijentu, podigne očni kapak, jezikom liže oko, odnosno traži strano tijelo

 

Na oko 40 km od Zavidovića u BiH, nalazi se selo Crnjevo, a u njemu vjerovatno jedina osoba na svijetu koja liječi jezikom. Hava Čelebić, ili kako je svi zovu “nana Hava” liječi oči lizanjem, donosi Armin Durgut iz Pixsella.

 

Osamdesetogodišnja, koščata suha starica, jezikom iz očiju vadi komadiće olova, željeza, uglja, piljevine, stakla i sl. Tretman, u skromoj kući nane Have, traje jako kratko. Ispere usta alkoholom, priđe pacijentu, podigne očni kapak, jezikom liže oko, odnosno traži strano tijelo.
“Ja sam ovo naučila od jedne žene koja se isto zove Hava. Niko me nažalost neće naslijediti, mojoj djeci se gadi staviti jezik na nečije oko” priča Hava i dodaje da joj često kažu da će joj odsjeći jezik kad umre da bi mogli nastaviti liječiti ljude.

 

Nana Hava je izliječila preko 5000 ljudi, kaže dolazili su iz svih zemalja od Amerike do Rusije.

 

“Puno je bilo onih kojima moderna medicina nije mogla pomoći. Dođu iz bolnice kod mene sa natečenim okom, ja im očistim i izvadim trun.” priča nana Hava i dodaje da onima koji nisu zaposleni i nemaju novca ne naplaćuje svoju uslugu koja inače košta oko 10 eura, donosi Armin Durgut iz Pixsella.

depo.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE